Horm: lihatööstustel on hetkel kasum oluline

Toiduliidu aastakonverentsil rääkis Atria Balticu juhatuse esimees Olle Horm toiduainetööstuse väljakutsetest ja hilisemas intervjuus ka jaekettide boonuste nõudmisest. 

Horm tõi enda ettekandes välja, et eelnevad ajastuid võib iseloomustada tootmisjuhi (2000-2004), müügijuhi (2004-2008), personalijuhi (2008-2011) ajastuks, kuid nüüd on kätte jõudnud finantsjuhi ajastu.

„Lihatööstuses on sisuline kasv hetkel null, kilosid juurde ei tule,“ ütles Horm. Lisades, et raha on läinud väga tähtsaks ning igapäevaselt üritatakse tootmist ja laovarusid optimeerida. „Praegusel hetkel on kasum tähtsam kui kasv, kuid kui tahetakse müüki tõsta, siis räägitakse turuosa tõusust,“ kinnitas Horm.

Trendide poole pealt tõi Horm välja, et hetkel töötavad väga hästi nostalgilised asjad. „Praegusel perioodil soojendatakse üles vanasid asju, tooted, millel on puhtad maitsed,“ ütles Horm.

Probleemkohtadena praegusel ajastul tõi ta välja, et Tallinnas on kauplusi väga palju ja neid tuleb pidevalt juurde. Teise probleemina tõi ta välja töötajate palgad, kuid sellega tegeletakse hetkel samm sammult.

Horm usub, et kui uus väljamaine jaekett tuleb Eestisse, siis tema määrab turul uued reeglid. „Ma ise loodan, et uut jaeketti ei tule, kuid kui see peaks juhtuma, siis see oleks toiduainetööstusele märgiline sündmus,“ ütles Horm.

„Välismaise keti kaudu teistesse riikidesse vast ei hakkaks minema, sest igal ketil on siiski tsentraalne sisseost ning esialgu peaks hakkama saama koduturul,“ ütles Horm.

Jaekettidega suhete poole pealt tõi Horm välja veel selle, et igapäevane boonuste nõudmine on läinud oluliselt komplitseeritumaks. „Täiendavat tulu küsitakse varjatumalt ja oluliselt teistmoodi. Rohkem pehmemalt,“ kinnitas Horm.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara