Salakaup tungib toiduärisse

Veterinaar- ja toiduameti andmeil on viimastel aastatel poelettidelt avastatud tundmatu päritoluga kalakonserve, mida võib nimetada salakaubaks.

Ka tänavu jaanuaris leiti Pelgulinna Selveri lettidelt kahtlase päritoluga saira ja gorbuuða konserve – selle juhtumi uurimise otsustas amet anda üle prokuratuurile.

Teine juhtum, kus konservide päritolu ei suudetudki lõpuni tuvastada, sai alguse 2011. aasta suvel, kui Venemaa kalaettevõte Rõbokombinat Ostrovnoi pöördus Eesti ametnike poole.

Nad olid saanud siit infot, et Eestis müüakse ebakvaliteetseid sairakonserve, mis etiketi järgi on justkui valmistatud nende tehases. Ettevõtte kinnitusel pole Eestis müüdavate konservide etiketid kindlasti nende valmistatud konservide omad.

Veterinaar- ja toiduamet alustas uurimist ja selgus, et vihjel oli tõsi taga. Amet avastas jaemüügikettide riiulitelt kahtlase märgistusega saira ja gorbuuða kalakonserve. Konservid olid müügil Maxima, Selveri, Prisma ja ABC Supermarkets jaekettides, aga ka Stockmannis. Amet tegi kaupmeestele ettekirjutused, konservid korjati müügilt ära ja hävitati.

Ent kui veterinaarametnikud hakkasid uurima konservide teekonda, osutus see kummaliselt keeruliseks. Firmad ei vastanud ega teinud ametnikega mingit koostööd, ettevõtetes vahetusid pidevalt juhid ning omanikud. Võimalik, et nii käituti selleks, et jälgi peita.

Milliseid firmasid pidi ja miks solgutati kahtlasi kalakonserve, loe tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

  • Kadri Jakobson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara