Autor: Maarit Eerme • 29. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Keskus sai esimesena Eestis BREEAM kvaliteedistandardi

Ülemiste Keskus sai esimesena Eesti kaubanduskeskusena BREEAM keskkonna alase kvaliteedistandardi, mis muudab suvel algavate laiendustöödega Ülemiste Keskuse Eesti kõige keskkonnasõbralikumaks ostukeskuseks. 

Tegu on Oxford Sustainable Groupi poolt tehtava BREEAM standarditele vastava auditiga, mis on maailmas laialt kasutatav keskkonnamõju hindamise meetod. Praeguseks on Ülemiste Keskus juba kokku hoidnud elektrikuludelt 30% tänu jätkusuutlike lahenduste rakendamisele.

Oxford Sustainable Group auditeeris Ülemiste Keskust, mis laieneb 75 000 m² peale ning saab esimesena Eestis Väga Hea BREEAM kvaliteedistandardile vastavuse hinde.

Ülemiste Keskuse tegevdirektori Guido Pärnitsa sõnul annab BREEAM kvaliteedistandard ostukeskusele kolmanda osapoole poolt mõõdetava tõendi kvaliteedist. “Rentnikud ja kliendid kogevad töö- ja ostukeskonna tervislikkust, madalamaid kommunaalmakseid, madalamat energiakulu ja vähem ressursside raiskamist," ütles Pärnits. Lisades, et sellega valmistume juba aegsasti Euroopa Liidu ehitusstandardite uueks direktiiviks ja anname hoonele kõrgemat väärtust.

Oxford Sustainable Groupi tegevjuhi Hadley Barretti sõnul on Ülemiste Keskus teenäitajaks Eestis. “Oleme näinud, et keskkonnasõbralikud projektid on aina populaarsemad suurte investeerimisfirmade ja haldajate seas."

BREEAM kvaliteedistandard on maailmas laialt kasutatav keskkonnamõju hindamise meetod, millega parandatakse ehituse ja tegevuse kvaliteeti. BREEAM tagab parima võimaliku elukeskkonna, madalad ülalpidamiskulud ja kinnisvara väärtuse stabiilse kasvu ajas.

Üle miljoni hoone maailmas on siiani saanud endale BREEAM kvaliteedistandardi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757