Kevad elavdas autoturgu

Uute autode müük tegi aprillis jõudsa hüppe üles ja seda ennekõike sõiduautode arvelt.

Aprillis müüdi Eestis kokku 1913 sõiduautot, mis oli märtsiga võrreldes ligi kolmsada sõiduautot enam, teatas autode müügi ja teenindusettevõtete liit (AMTEL). Samuti ületas sõiduautode müük tublisti ka möödunud aasta aprillikuu näitajaid. Tarbesõidukite müük sedavõrd suurt hüpet küll ei teinud, kuid aprillis klientidele üle antud 316 kaubikut, veokit ja bussi on siiski rohkem kui eelmisel kuul.

Erinevate segmentide jaotuses kasvas enim väiksemate keskautode müük. Seevastu märtsis hüppe teinud maasturite osakaal langes veidi, taandudes aasta esimeste kuude tasemele. "Maastureid on siiski müüdud tänavu talvel ja kevadel palju jõudsamalt kui varasematel perioodidel ning seda on mõjutanud ilmselt nii pikale veninud talv kui ka meie teede ja tänavate nukker olukord," kommenteeris AMTELi tegevjuht Arno Sillat.

Alternatiivkütust kasutavate autode osas müüdi eelmise kuuga võrreldes vähem ka elektri- ja hübriidautosid, vastavalt 6 ja 22.

Automarkide osas on jätkuvalt liidrikohal Toyota 271 autoga, edestades tublisti talle järgnevaid Hondat ja Volkswagenit, kelle tulemused aprillis olid vastavalt 190 ja 186 müüdud sõiduautot. Sillat märkis, et suurima hüppe eelmiste kuudega võrreldes tegi Kia, ületades märtsikuu läbimüüki pea kahekordselt ja tõustes sedaviisi markide seast neljandale kohale.

Tarbesõidukite poolelt tegi pea sarnase hüppe Volkswagen, kes tänu heale müügile kaubikute segmendis tõusis aprillikuus turuliidriks kokku 53 autoga. Volkswagenile järgnesid Peugeot 43 ja Citroen 36 autoga. Veokeid osteti aprillis täpselt sama palju kui märtsis, ehk siis 60, ja antud segmendis tegid parima tulemuse Volvo ja Scania.

„Hinnates uute autode aprillikuu müüki Eestis, teeb kindlasti rõõmu elektriautode ja hübriidide müügi edenemine,“ kommenteerib Sillat. Lisades, et arvud on küll väikesed, kuid huvi on pidev.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara