Autor: Rainer Saad • 16. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika kahjum vähenes ligi poole miljoni võrra

Baltika teatas täna esimese kvartali puhaskahjumiks 603 000 eurot. Võrreldes eelmise aasta 1,04 miljoni euro suuruse kahjumiga suudeti seda  vähendada 42%.

Baltika esimese kvartali müügitulu oli 13,18 miljonit eurot. Ärikahjum vähenes 790 000 eurolt 527 000 euroni. Puhaskahjum aktsia kohta vähenes 0,03 eurolt 0,02 euroni.

Baltika teatel suudeti parem tulemus saavutada tänu seitsmeprotsendilisele müügikasvule ja seda olukorras, kus müük oli aasta esimestel kuudel võrreldes 2012. aastaga kõikuvam ja ilmastiku mõjutuste suhtes tundlikum. Firma kinnitusel mõjutas pea kõiki moekaubanduse ettevõtteid märtsis tavapärasest külmem ilm, mis tarbijate kevadrõivaste ostuvajadusi vähendas või edasi lükkas. Samas olid kvartali alguskuud jaanuar ja veebruar tugevad ja ootuspärase müügiga.

Baltika jaemüük kasvas kõikides Balti riikides: Eestis 17%, Lätis 9% ning Leedus 6%. Ukrainas ja Venemaal müük küll langes, kuid see oli tingitud müügipinna vähenemisest ning müügiefektiivsus kasvas kõikidel Baltika turgudel, saavutades keskmiseks näitajaks 8%.

Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes tõusis brutokasumi marginaal 0,2 protsendipunkti. Samuti avaldas positiivset mõju jätkuv kontroll kulude üle: opereerimiskulude suhe müügitulusse paranes kaks protsendipunkti, ulatudes 55%-ni.

Swedbank ootas Baltika esimese kvartali müügitulule neljaprotsendilist kasvu, 13,2 miljoni euroni. Puhaskahjumiks prognoosis pank 0,5 miljonit eurot. Swedbank soovitab Baltika aktsiat müüa ning hinnasihiks on 0,66 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757