Bakker Holland eksitab kampaaniatega tarbijaid

Postimüügiettevõte Bakker Holland OÜ sai 2012. aastal väärteo korars karistada ning selle aasta alguses tegi tarbijakaitseamet firmale ettekirjutuse ebaausa kauplemisvõtte kasutamise lõpetamiseks, sest seoses selle ettevõttega on ameti poole pöördutud aastate jooksul sadu kordi.

Paljud inimesed on ilmselt tuttavad postkasti saabuvate Bakker Hollandi pakkumistega, mis lubavad adressaadile suurt rahalist võitu või uhket kingitust. Tegelikkuses saavad nad soovi korral osaleda mitme riigi tarbijate vahel toimuvas loosis, kus võimalus võita on minimaalne. See teave on aga pakkumisele märgitud väikeses kirjas ning jääb inimesel üsna tihti kahe silma vahele.

Tarbijakaitseameti hinnangul on selline tegevus seadusevastane ning käsitletav ebaausa kauplemisvõttena. Amet on mitmel korral ettevõttega ühendust võtnud ning firma on lubanud oma senist müügitegevust muuta. Samuti on amet avaldanud soovi vaadata enne kampaaniate algust üle ettevõtte kampaaniamaterjalid, kuid hoolimata lubadustest pole Bakker Holland seda võimaldanud.

Tarbijakaitseamet soovitab tarbijatel taolistesse pakkumistesse suhtuda realistlikult ja mitte uskuda sõnumit, et just nemad on saanud suure võidu, sest tõenäoliselt pole nad siiski midagi võitnud. Kui tarbija soovib siiski loosis osaleda, tuleks kindlasti läbi lugeda kõik pakkumisega kaasas olevad materjalid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara