Maxima küsib kõigilt alkoholi- ja tubakaostjatelt dokumenti

Maxima kaupustes korraldadakse lastekaitsepäeval 1. juunil kampaania, kus isikut tõendavat dokumenti küsitakse kõigilt  selle kauba ostjatelt.

Kampaania eesmärk on juhtida tarbijate ja müüjate tähelepanu alaealiste tubaka- ja alkoholiprobleemile, selgitas Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.

. „Olgugi, et ühepäevane, puudutab aktsioon suurt hulka tarbijaid, sest keti kauplusi külastab üle Eesti igal päeval ligi 140 000 inimest, kellest iga viies ostab alkoholi või tubakat,“ rääkis Erilaid.

„Mullu elavat vastukaja pälvinud vanuse kontrollimine toimus märtsis, nüüd korraldame aktsiooni sümboolselt lastekaitsepäeval, sest noorte seas alkoholi ja tubaka tarvitamine on endiselt suur probleem, millega tuleb süsteemselt tegeleda,“ ütles Erilaid

Tervise Arengu Instituudi (TAI) alkoholi tarbimise uuringutest nähtub, et alkoholi on proovinud 16. eluaastaks juba ligi 85% noortest. Ligi pooled 15-16- aastastest noortest tarbivad alkoholi vähemalt korra kuus.

Uuringud tõestavad ka, et alkohoolsed joogid ja tubakas on alaealistele kergelt kättesaadavad.  2011. aastal TAI korraldatud üle-eestilise alkohoolsete jookide testostlemise tulemus näitas, et 18-aastastelt noortelt ei küsitud isikut tõendavat dokumenti 71% ostude korral.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara