Autor: Maarit Eerme • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Kaubamaja saab uue Laste- ja Kodumaailma

Tartu Kaubamaja alustab suvel mahuka ümberehitusega, mille tulemusel plaanitakse avada Laste- ja Kodumaailm. Osakondade ümberehitusse ja sisekujundusse investeeritakse kokku 400 000 eurot.

„Kesklinnas asuvalt Kaubamajalt ootab klient alati paremat teenindust ja keskkonda kui see on tavapoodides,“ rääkis Kaubamaja ASi juhatuse esimees Erkki Laugus. „Ümberkorralduse peamiseks eesmärgiks on laiendada kaubavalikut, mille käigus saab uue kaasaegsema sisekujunduse kogu 3. korruse müügisaal.“

Lauguse sõnul oodati Tartus Lastemaailma uuendust juba aastaid, kuid ruumipuuduse tõttu ei saanud suuremaid muudatusi seni läbi viia. „Ruumi tekkis juurde eelkõige kolmandal korrusel asunud muusikapoe arvelt, mis suleti käesoleva aasta kevadel,“ selgitas Erkki Laugus. „Uues Lastemaailmas on nüüd kokku 980 m² müügipinda, millega see on vaieldamatult suurim ja kaasaegseim spetsiaalselt lastele disainitud keskkond kogu Lõuna-Eestis. Oluliselt laieneb nii lasterõivaste kui mänguasjade valik.“

Lauguse sõnul oodatakse ümberkorraldustest loomulikult ka majanduslikku efekti. „Tallinnas on sarnased muudatused juba ära tehtud ja need on osutunud tõhusaks. Uuendusega jõuame lõpule ka Tallinna ja Tartu müügimaailmade ühtlustamisega ja saame klientidele pakkuda sarnasel tasemel kvaliteeti mõlemas majas nii kaubavaliku kui müügikeskkonna osas,“ ütles Laugus.

Sarnaselt Tallinnale saab ka Tartu Kaubamaja Lastemaailmas tulevikus näha Eesti tipp-sisekujundajate lennukaid ideid. Näiteks on loodud temaatilised proovikabiinid eraldi poistele ja tüdrukutele, printsessi varakamber, teksapükste maja. Lastele on kasutamiseks erinevad atraktsioonid: mängude testimise võimalused, lava, meisterdamise ala, karussell jpm. Tartu Lastemaailma sisekujunduse autoriteks on OÜ Ruumilabor arhitektid Liisa Põime ja Janno Roos, kelle poolt loodud Tallinna Lastemaailma 4. korruse keskkond leidis äramärkimist ka 2012 aasta Kultuurkapitali arhitektuuripreemiate jagamisel.

Koos Lastemaailmaga saab septembri keskpaigaks värskenduse ka Kodumaailm, milles on kokku ligi 800 m² müügipinda. Muuhulgas lisandub uude keskkonda võimalus testida parimaid kohviaparaate ja juua tass kohvi.

Lisaks Tartu Kaubamaja 3. korruse uuendamisele jõudis käesoleva aasta suurimatest investeeringutest äsja lõpule kogu Kaubamaja kassasüsteemi kaasajastamine. Välja vahetati nii tark- kui riistvara, muuhulgas paigaldati kassadele ekraanid, millelt näeb ostukorvi sisu, lõppsummat ja kui palju peab raha tagasi saama. Selle investeeringu maksumuseks oli ligi 600 000 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757