Autor: Piret Reiljan • 19. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutikeskus müüdud?

Internetifoorumis levib info, et arvutikaupu müüv Arvutikeskus OÜ lõpetab tegevuse, ettevõtte juht ütles aga äsja Äripäevale, et Arvutikeskuse kaubamärk koos töötajatega võetakse üle.

Täna ilmus hinnavaatlus.ee portaali teade, kus üks Arvutikeskuse klient tsiteeris kirja, mille oli oma tellimuse peale saanud Arvutikeskuselt: "Meil ei saa rohkem midagi tellida. Pood paneb uksed kinni. Saab vaid tänase päeva jooksul osta asju meie esindustest."

"See info on mõnes mõttes õige, et hakkab sulgema, aga teisalt on investoriga läbirääkimised, et kõik poed ja töötajad võetakse üle," ütles Arvutikeskuse praegune ainuomanik ja juhatuse liige Kristjan Pihelgas. Ta rääkis, et Arvutikeskus kui selline on müüdud, investor ostab kaubamärgi ja töötajate lepingud võetakse üle. Samas lisas Pihelgas, et läbirääkimised on veel pooleli.

Töötajad saavad Pihelgase sõnul lähiajal koondamisteated. Koondamiste põhjus olevat, et seaduste järgi ei saa töötajaid võtta kohe ühest firmast teise ja kui töötajate leping ühe firmaga lõpeb, tuleb neile maksta koondamistasu. Arvutikeskus OÜ kui juriidiline isik Pihelgase sõnul ei kao. Täpsemat infot tehingu kohta Pihelgas ei avaldanud, kuid lubas seda teha neljapäeval või hiljemalt reedel.

Äripäevale on vihjatud, et Arvutikeskuse konto(d) on arestitud, selle info lükkas aga Pihelgas ümber. "Firmal ei ole mitte ühtegi makseraskust ja pole kunagi olnud," väitis ta.

2011. aastal oli Arvutikeskuse käive 5,3 miljonit eurot, kasum seejuures 24 000 eurot. Ettevõtte käive kasvas 2010. aastaga võrreldes enam kui kahekordseks. 2011. aastal töötas ettevõttes keskmiselt 16 inimest.

Audiitor jättis Arvutikeskuse 2011. aasta aruande kohta arvamuse avaldamata, tuues põhjenduseks probleemi, et ettevõtte raamatupidamise ülekandmisel uude IT-programmi tekkisid ebakõlad müüki puudutavate andmete osas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757