Autor: Maarit Eerme • 20. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-pood aitab müügitöötajal teha head tööd

Elioni e-kaubanduse ärijuht Jaanus Reinsalu rääkis, et e-pood aitab tavakauplusel müüki suurendada, sest e-poes on võimalik pakkuda laiemat kaubavalikut ning toetada müüjat.

Reinsalu rääkis, et elektroonikakaupade valik on väga lai ja väikese poe pinnale mahub piiratud hulk pigem populaarsemaid tooteid. Kuid e-pood võimaldab pakkuda hulga suuremat valikut ja seeläbi tutvustada head kaubavalikut rohkematele klientidele.

"Elioni poodides on saanud tavaliseks, et müüja pakub kliendile mõnda kaupa hoopis e-poest, et klient ei peaks piirduma ainult põhivalikus oleva 600 tootega, vaid saab koos teenindajaga leida  sobiva toote  e-poe  rohkem kui 3000 toote hulgast," ütles Reinsalu

"Poes töötava klienditeenindaja jaoks peab aga e-poe kaudu tehtud müük kindlasti kajastuma müügitulemustes samamoodi nagu poe kassaprogrammis vormistatud müük," kinnitas Reinsalu. Lisades, et vastasel juhul tekib sisemine konkurents tavapoodide töötajate ja e-poe konsultantide vahel ning poe töötaja võib tunda, et uus kanal võtab tema töö ära. "Elioni e-pood  ja tavakauplus on tänaseks jõudnud ühiste eesmärkide abil mõnusa ja tulemusliku koostööni."

Tänu e-poele on Elion suutnud suurendada ka tavakaupluste toodete müüginumbrit ühe ostu kohta. Reinsalu sõnul oli klientidel algselt ostukorvis keskmiselt üks toode, nüüd on see tõusnud  kuni 1,7-ni, sest teenindajal on e-poe abil olemas info, millist toodet juurde soovitada. Näiteks, milline kott sobib arvutile ja missugune on sobivaim seinakinnitus telerile.

Elioni e-poe käive on täna 40% kogu jaemüügikäibest. Ka kliendid on rahul, sest e-poest ostu sooritanud klientide soovitusindeks on 70%, mis on ettevõtte hinnangul ülihea tulemus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757