Autor: Kadi Heinsalu • 9. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apothekade kasum vähenes pea poole võrra

Apotheka kaubamärki omava Terve Pere Apteek OÜ (kuulub Magnumi kontserni) kasum vähenes pea poole võrra, olles mullu 532 000 eurot.

2011. aastal oli apteegipidaja kasum ligi miljon eurot ehk 966 000 eurot. Samas käive mullu pisut kasvas: müügitulu oli mullu 68 miljonit eurot (2011. aastal 62 miljonit eurot), mis on 10% enam.

Ettevõttel on neli sidusettevõtet: OÜ Türi Apteek, OÜ Pharmal, OÜ Valve Raide Apteek ja Narva-Jõesuu Apteek OÜ ja üks tütarettevõte: OÜ Tondiraba Apteek.

Keskmine brutopalk oli ettevõttes mullu 975 eurot, arvestatuna töötajate täistööajale. Palgad on tõusnud, sest tunamullu oli keskmine 857 eurot. Tegevjuhi Kadri Tammepuu keskmine kuutasu on 4600 eurot nagu ka aasta varem.

Majandusaruanede LISA 24 teatab, et seisuga 31.12.2012 on ettevõtte käibekapital negatiivne (-1,5 mln eurot). Juhatus kinnitab, et ettevõtte tegevus on jätkusuutlik ning ei kahjusta kreeditoride huve. Emaettevõtja AS Magnum kinnitab, et on nõus Terve Pere Apteek OÜ-d majandusraskuste korral viivitamatult finantsiliselt toetama ja tegema vajadusel täiendavaid investeeringuid Terve Pere Apteek OÜ jätkuvuse tagamiseks.

Ettevõtte põhitegevusalaks oli aruandeaastal jätkuvalt apteekide tegevus. Ettevõtte apteegid paiknevad pea kõigis Eesti suuremates linnades ja ka maal ning nende arv kokku oli aasta lõpu seisuga 77. Apteegiketi laiendamiseks otsisime lõppenud aastal aktiivselt uusi võimalusi. 2012. aastal avasiti 3 uut müügikohta: apteek Tallinna äärelinnas Pääskülas ning 2 apteeki maa-piirkondades Sangastes ja Kullamaal.

2012. aasta üldapteekide kogukäive Eestis kasvas Ravimiameti statistika andmetel 8,3%. Arvestades, et Terve Pere Apteek OÜ käive kasvas

samal perioodil 10%, oli ettevõte turu keskmisest edukam, leiab majandusaruanne. "Siiski on apteegisektor ohtlikult madala tulususega, mis on suuresti seotud riigi poolt kehtestatud liialt madalate sissetulekutega, mille põhjuseks on ravimiseadusele mittevastavad kaalutud keskmised juurdehindlused ravimite jaemüügil," lisatakse seal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757