Ligi pool suhkruturust võib olla salakaup

Suhkru hulgimüüjate sõnul võib kolmandik või isegi kuni pool müüdavast suhkrust olla salakaup. Maksuameti hinnangul jäi tänu käibemaksupettustele riigil mullu saamata ligi 225 mln eurot.

Maksuameti uurimisosakond on suuremahuliste maksupettuste uurimisel üha rohkem avastanud ebaseadusliku suhkruäriga seostatavaid isikuid.

"Hindame selliseid pettusi eelkõige maksuliikide lõikes ja 2012. aasta võimalik käibemaksuauk oli MTA arvestuse kohaselt 220-225 miljonit eurot," ütles  maksuameti uurimisosakonna juhataja asetäitja Marko Ratt.

Mullu sügisel tabati kaks Tartus tegutsevat grupeeringut, kes müüsid hulgikaupmeestele läbi erinevate osaühingute suhkrut ja jätsid riigile tasutama ligi 650 000 eurot käibemaksu. Mai lõpus tegid maksuameti uurimisosakonna töötajad kriminaalmenetluse käigus 16 läbiotsimist Tallinnas ja Harjumaal ning pidasid käibemaksupettuses kahtlustatavatena kinni seitse inimest, kellest kolm kohus vahistas. Grupeering kasutas variettevõtteid vahelülidena suhkru ostmisel EL liikmesriigist, selle tulemusel jäeti riigile tasumata ligi 600 000 eurot käibemaksu.

Rati sõnul pannakse maksupettuseid toime kõrgel organiseerituse tasemel, seda ka suhkru valdkonnas.

Loe edasi esmaspäevasest Äripäeva paberlehest.

Osale arutelus

  • Ave Lepik, Kadri Jakobson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara