Must suhkruäri Harjumaal ja Tallinnas

Mai lõpus tegid MTA uurimisosakonna töötajad kriminaalmenetluse käigus üheaegselt 16 läbiotsimist Tallinnas ja Harjumaal ning pidasid käibemaksupettuses kahtlustatavatena kinni seitse inimest, kellest kolm vahistati.

Tegu on kuritegeliku grupeeringuga, mis kasutas variettevõtteid näiliste vahelülidena suhkru soetamisel ühe teise Euroopa Liidu liikmesriigi ettevõtetelt. Selle tulemusel oli suhkru tegelikul ostjal võimalik vähendada käibemaksukohustust ning esialgseil andmeil jäi kuriteo tagajärjel riigile laekumata ligikaudu 595 000 eurot käibemaksu.

Seitsmest inimesest ühele on esitatud kahtlustus kuritegeliku ühenduse juhtimises ja maksukuriteo toimepanemises suures ulatuses, kahele inimesele kuritegelikku ühendusse kuulumises ja maksukuriteole kaasaaitamises ning neljale maksukuriteole kaasaaitamises. Lisaks esitati kahtlustus ka ühele juriidilisele isikule.

Harju Maakohus vahistas kolm kuritegelikku ühendusse kuulunud isikut, kellest kaks on varem karistatud kriminaalkorras maksukuritegude toimepanemise eest. Kolmas isik on kahtlustatav ka ühes teises praegu menetluses olevas maksukuriteo kriminaalasjas.

Osale arutelus

  • Ave Lepik, Kadri Jakobson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara