Autor: Ave Lepik • 9. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama kaubamaht pöördus juunis kasvule

Tänavu juunis läbis Tallinna Sadama sadamaid võrreldes möödud aasta sama perioodiga 14% enam ehk 2,33 miljonit tonni kaupa. Reisijate arv kasvas 6% kokku 0,97 miljoni reisijani, teatas ettevõte.

„Kui reisijate arv on näidanud viimaste aastatel pidevat igakuist kasvu, siis kaupade veole on avaldanud mõju Läänemere idapoolsete sadamate kasv. Mahukaupade kõrval lisandväärtusega toodete käitlemise arendamine ja logistikapargi avamine on andud oodatud positiivse tulemuse – esimest korda pooleteise aasta jooksul pöördusid möödunud kuul kaubaveod tõusu,“ märkis ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand.

„Samas oleks ennatlik ühe kuu põhjal teha pikaaegseid järeldusi – nii Tallinna Sadamal kui kogu transiidisektoril seisab ees suur töö kaubamahtude säilitamiseks ja kaubaliikide mitmekesistamiseks ning see saab toimuda vaid koostöös turuosaliste ja uutele arendusprojektide planeeringuid kinnitavate omavalitsustega,“ lausus Kaljurand. 

Tallinna Sadama sadamate kaubamaht ulatus esimesel poolaastal kokku 14,93 miljoni tonnini, mis on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 6% vähem. Kaubagruppide lõikes kasvas konteinerkaup 9%, vedellast jäi eelmise perioodiga sarnasele tasemele ning puistlast vähenes 29% võrra. 

Aasta esimese kuue kuuga teenindas Tallinna Sadam 4,2 miljonit reisijat, võrreldes möödunud aastaga kasvas reisijate arv 4% võrra. Suurimat, 25% kasvu näitas kruiisituriste arv. Tallinna-Helsingi liinil suurenes reisijate arv 4% ja Tallinna-Stockholmi liinil vähenes 1% võrra.

Kuue kuuga külastas Tallinna Sadama sadamaid 3447 laeva, millest 1001 oli kauba- ja 2446 reisilaevad.

ASi Tallinna Sadam poolaasta finantstulemused kinnitatakse selle kuu lõpus, esialgsetel andmetel on tegevustulud võrreldes möödunud aasta sama perioodiga ca kuuendiku võrra kasvanud ulatudes 55 miljoni euroni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757