Autor: Ave Lepik • 9. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio näitas häid tulemusi

Valio Balticu ettevõtete Valio Eesti AS ning Võru Juust AS tegevuse tulemusena jõudis grupi konsolideeritud käive 2012. aastal 85,4 miljoni euro tasemele, Valio Baltic lõpetas majandusaasta 3,8 miljoni euro suuruse kasumiga.

Valio Eesti tegevjuhi Maido Solovjovi sõnul oli tegu ootuspäraselt hea aastaga. „Tegime positiivse tulemuse nimel 2011. aastal suuri investeeringud, millega vähendasime kulusid ning suurendasime tootmismahte. Panustasime vadakutootmise käivitamisse, uute ja kiiremate pakkemasinate hankimisse ning tooteportfelli uuendustesse 2011. aastal 6,7 ning 2012. aastal 2,9 miljonit eurot,“ ütles ta.

Tänavune investeeringute maht ulatub ettevõtte juhi sõnul ligi 3 miljoni euroni. „Jätkame selle toel oma tootmistehnika ja tootevaliku täiendamist ning sügisel alustab tegevust ka uus juustuladu Võrus,“ ütles Solovjov.

Valio näitas häid tulemusi ka ekspordirindel, kus käivitus Võrus toodetava vadaku müük Saksamaale ning suurendati toortoodete müüki Venemaale. Eksport moodustas 2012. aastal 35% kogukäibest.

2012. aastal ostis Valio piimafarmeritelt ühtekokku 140 miljonit liitrit toorpiima, millest valmistati ca 60 000 tonni värskepiimatooteid ning 8000 tonni juustu.

Valio Eesti on suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Rohkem kui 340 töötajaga Valio Eesti on juhtivaid kohalikke toorpiima kokkuostjaid, piimatoodete, sh juustude, eksportijaid ning Võru ja Laeva üks suurimaid tööandjaid. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757