ETK Grupi poolaasta käive oli 249,5 miljonit eurot

Eesti jaekaubandusturu liidri ETK Grupi käesoleva aasta kuue kuu brutokäive oli 249,5 miljonit eurot, kasvades aastaga 3,6 protsendi võrra.

Suurima kasvu võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga, 8,3 protsenti, tegi supermarketi tüüpi Konsumite kett. Hüpermarketite formaati kuuluvate Maksimarketite käive suurenes 7,2 protsendi võrra. Lähipoodide AjaO kett samaväärset tõusunumbrit ei näidanud, kuid liigub samuti kasvutrendis, tehes tänavu juunis mullusest 4,6% parema tulemuse.

„Üle Eesti ligi 360 kauplust opereeriva ETK Grupi majandustulemust mõjutasid positiivselt püsikliendi boonusprogrammi uuendamine, turunduspõhimõtete muutmine, efektiivsem logistika ning uute poodide avamised,“ selgitas ETK juhatuse esimees Jaanus Vihand. „Samas on konkurents toidu- ja esmatarbekaupade müügi turul kasvav, mistõttu on näha juba mitmete konkurentide raskusi kasvu säilitamisel.“

ETK püsiklientide arv kasvas aastaga ligi 15 protsenti ja juuni lõpi seisuga oli Säästukaart või Säästukaart Pluss rahakotis ligi 420 000 inimesel.

Kokku sooritati ETK Grupis esimesel poolaastal 27,7 miljonit ostu, neist juunis 5,56 miljonit. Keskmiselt tegi tänavu juunis ETK Grupis iga päev ostu 185 000 inimest, mis on ligi 7500 võrra rohkem, kui eelmise aasta juunis.

Toidu-esmatarbekaupluste brutomüügitulu müügipinna ruutmeetrile tänavu juunis oli aastatagusega võrreldes 2,8 protsenti  suurem.

Jaanus Vihandi sõnul vaatab ETK Grupp optimistlikult ka alanud poolaastasse. „Avame jätkuvalt uusi kauplusi ja renoveerime olemasolevad, mistõttu kasvame ja hoiame turul liidripositsiooni ka edaspidi,“ lubas ETK juht.

ETK Grupis tegutseb 19 tarbijate ühistut, millel on omakorda kokku ligi 83 000 klientomanikku ehk ühistu liiget. Grupp opereerib ligi 360 kauplust, millest üle 250 on Maksimarketi, Konsumi või AjaO ketimärki kandvad toidu- ja esmatarbekauplused.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara