Ülemiste Keskus laenas SEBst 85 mln eurot

Ülemiste Keskus sõlmis SEB Pangaga viie aasta pikkuse finantseerimislepingu 84,5 miljonile eurole. Kolmandik summast kulub keskuse laienduse rahastamiseks.

Keskuse tegevdirektor Guido Pärnits ütles, et eelmine laen võeti ühelt Saksa pangalt, kes üleeuroopalise finantskriisi järel Balti turgudelt kõik oma laenud tagasi kutsus. "Küsisime mitme panga käest, aga SEB tegi kõige parema pakkumise," sõnas ta.

SEB juhatuse esimees Riho Unt lausus, et Ülemiste Keskuse projekti finantseering on SEB suurim Eestist tehtud ärikinnisvara finantseerimistehing ja üks suuremaid sedalaadi tehinguid Eestis üldse. "Usume, et keskuse laiendamine on mõistlik otsus, mis avardab rentnike kui ka külastajate valikuid," kinnitas ta.

Pärnitsa sõnul on uuest keskusest välja üüritud juba 85%. "Üldiselt öeldakse, et arenenud turul on 5% vakantsus hea, et kaubanduskeskusesse uusi tulijaid mahutada. Kui saad 100% täis, pole võimalik huvitavale rentnikule kohta anda," ütles ta.

Keskus saab 25 000ruutmeetrise uue osa, peasissepääsu ja kolmekorruselise parkimismaja. Töö valmib 2014. aasta oktoobris.

Osale arutelus

  • Janno Riispapp

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara