Maxima käive kasvas esimesel poolaastal kuuendiku

Maxima müügitulu Eestis ulatus tänavu esimesel poolaastal 187 miljoni euroni, kasvades mullu sama perioodiga võrrelduna 16,7 protsenti.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul kasvatas Maxima käivet jaeturu keskmisest kiiremini tänu soodsatele hindadele, uutele kauplustele ning tootmistsehhidele. “Viimase 12 kuu jooksul oleme avanud neli uut kauplust, mitmeid kauplusi laiendanud ja renoveerinud. Lisaks aitasid müüki kasvatada kevadel üle Eesti avatud kuus lihatsehhi, mis tagavad, et meie kaupluste lihaletid oleksid varustatud alati värskete ja kvaliteetsete toodetega,” rääkis Pacesa.

Maxima Eesti juht märkis, et teisalt viis üha teravnev konkurents Eesti turul ühe kaupluse sulgemiseni. "Kauplusekettidel on ka hoolimata tarbimisaktiivuse kasvust vähenenud juurdehindluste ja sagenenud sooduskampaaniate tõttu üha keerulisem jõuda kasumisse,” lisas Pacesa.

Pacesa kinnitusel plaanib kauplustekett laienemist jätkata, seda ennekõike pealinnas. “Veel tänavu avame Maxima X kodupoe Nõmmel ja esimese Maxima XX supermarketi Õismäel, samuti on kavas mitme kaupluse renoveerimine,” märkis Pacesa. “Kokku loob jaekett tänavu üle 250 uue töökoha.”

Maxima Eesti kaupluseketti kuulub 70 kauplust ja ettevõtte annab tööd 3900 töötajale.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara