Autor: Maarit Eerme • 7. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis põhjust, mis rikuvad kahveltõstukit sinu laos

Laomaailma tegevjuht Tarmo Tuisk ja Willenbrock Balticu müügijuht Marek Ploom toovad välja viis põhjust, mis rikuvad kahveltõstukeid.

Tuisu sõnul kuluvad kahveltõstukid kiiremini, kui neid kasutatakse auto peale kauba laadimiseks. Lihtsalt laos kauba tõstmiseks on nende kulumistase madalam. „Tõstukite eluiga sõltub ennekõike sellest, et kas seda on kasutatud sihtotstarbeliselt ja nõuetekohaselt ning kas ja kuidas on teda hooldatud,“ kommenteeris Tuisk.

Ploom kommenteerib lisaks, et üldiselt on kahveltõstukite eluiga viis aastat

Kahveltõstukite eluea lühiduse peamiseks probleemiks on Tuisu sõnul see, et sellega ei sõideta kaubaalusele lõpuni alla, kaup võetakse kahvlitele pooles ulatuses või tõstetakse päris kahvlite otstega. Ploom lisab, et põhiline probleem ongi selles, et kaup on valesti paigutatud ehk koorma kese on ühele poole kallutatud. „Kahveltõstukite eluea vähenemise põhjuseks on veel laopõrandate kehv olukord ja liiga raske kauba tõstmine,“ rääkis Ploom.

„Tulemuseks on see, et tõstehark on kõver ja käru ei lase juhtratastel poolset otsa enam lõpuni alla ning kahvelkäru ei mahu enam kaubaalusele alla,“ tõi Tuisk näite, mis juhtub, kui kahveltõstukit valesti kasutada.

Tuisk paneb kahveltõstuki kasutajate hingele, et ei tasu koonerdada rullikute vahetamisel, sest kui vahetatakse ära ainult need rullikud, mis on päris katki ja  jäetakse vahetamata vanad ja liiga kulunud rullikud, siis jääb käru vasakule või paremale viltu ning see hakkab tegema liiga erinevatele võllidele ja rullikud kuluvad koonusesse.

Mõlemad mehed soovitavad hooldada kahveltõstukeid vastavalt hooldushälbele ja määrida kõiki liikuvaid osasid määrdeainega.

Viimase aja trendide osas tõi Ploom välja topelt aluste laadijad ehk millega saab vajadusel laadida kaks alust korraga. Tuisk tõi uuendusena välja plastikust kahvelkärud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757