Suured kodutehnika müüjad heidavad ühte

Kolm siinset kodutehnikamüügiga tegelevat ettevõtet plaanivad ühineda.

Konkurentsiametile saadetud koondumise teatest selgub, et AVST-I soovib Eestis turuosa kasvatada ning Ärieksperdi AS ja Kodulux-Kinnisvara Holding soovib kodutehnikamüügist väljuda.

Ühinemisega seotud ettevõtted:

AVST-I AS - 4,6 mln eurose käibe juures 286 000 eurot kasumit teeninud AVST-I tegeleb kodu- ja köögitehnika vahendamise ja jae-hulgimüügiga. Ettevõte müüb kaupu 9 poeketis Home & Gourmet. Firma andis mullu tööd 48 inimesele. Ettevõtte omanikud on Aleksei Danilin ja Viktor Ivanov.

Ärieksperdi AS - tegeleb samuti elektriliste kodukaupade jae- ja hulgimüügiga kaubamärgi Kodulux all. Firma kliendid on peamiselt jaekaubandusfirmad, hotellid, restoranid ja toitlustusasutused.

Ettevõtte omanikud on 80% ulatuses Hollandi firma Denz Holding B.V. ja Eesti ettevõtjaile Karen ja Sirje Raidlale kuuluv, tänavu jaanuaris asutatud Sivikar OÜ. Ärieksperdi teenis mullu 3,6 mln eurose käibe juures 93 000 eurot ärikasumit. Ettevõte andis tööd 19 inimesele. Omanikele maksis ettevõte mullu, nagu ka aasta varem, 125 000 eurot dividende.

Kodulux-Kinnisvara Holding OÜ, valdusfirma, asutati tänavu kevadel Ärieksperdi ASi jagunemise teel, ühineb Kodulux-Kinnisvara ASiga ning tegeleb kinnisvara haldamisega. Ettevõtte mullune käive ulatus 181 500 euroni, kasumit teeniti 11 500 eurot. Ettevõte kuulub samadele omanikele kui Ärieksperdi AS.

Osale arutelus

  • Rivo Sarapik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara