Autor: Maarit Eerme • 3. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmeeste Liit ja E-kaubanduse Liit panevad seljad kokku

Läinud nädalal toimunud Eesti E-kaubanduse Liidu ja Eesti Kaupmeeste Liidu kohtumisel tõdeti, et paljuski tegeldakse sarnaste teemadega ning tarvilik on koostööd tihendada.

Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Marika Merilai nimetas kohtumise kokkukutsumise põhjusena tõsiasja, et e-kaubandus on läbi põimunud nn tavakaubandusega ja vastupidi. „Meie kahe alaliidu näol pole tegu konkurentidega vaid loomulike koostööpartneritega- sellises situatsioonis on oluline liitude lähenemine,“ nentis Merilai.

Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Merle Kangur kinnitas sama, tõdedes, et üha enam traditsionaalseid kaupmehi laieneb e-maastikule ning ka vastupidi. „Erinevaid kaupmehi ühendavate liitude koostöö on loomulik ning ratsionaalne,“ sõnas Kangur.

Liidujuhtide sõnul on nn tavakaubanduse ja e-kaubanduse lähendamise põhjuseks tõsiasi, et tegelikkuses on tegemist sama valdkonna erinevate vormidega – e-poe olemasolu täiendab füüsilist kauplust ning vastupidi. Näiteks soovivad paljud inimesed kaupa kätte saada kauplusest, kuid oste sooritada kellaajast ja asukohast sõltumata.

Alaliitude kohtumisel seati paika mitmeid lähiaja konkreetseid plaane - eelkõige nähakse kokkupuutepunkte liikmetevahelises infovahetuses, ühiste koolituste ja ürituste korraldamises ning statistika kogumises.

Eesti Kaupmeeste Liit on vabatahtlikkuse alusel ühinenud Eesti Vabariigis tegutsevate jae-ja hulgikaubandusettevõtete ühendus. Kaupmeeste Liit on tegutsenud alates 1996 ja asutatud eesmärgiga esindada ja kaitsta liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava juurutamisel.

Eesti E-kaubanduse Liit on loodud 2008 eesmärgiga olla e-kaubanduse alane kompetentsikeskus, kes jagab e-kaubanduse alast teavet nii ettevõtjatele, tarbijatele kui avalikule sektorile. Eesti E-kaubanduse Liit väljastab e-poodidele kvaliteedimärgist Turvaline Ostukoht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757