Autor: Maarit Eerme • 4. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjakeskus soovib pakkuda mitmekesist valikut

Balti Teenused OÜ juhatuse liikme Tiiu Onga sõnul püüavad nad pakkuda kliendile võimalikult mitmekesist valikut ja arvestada turul toimuvate trendidega.

Rakvere Põhjakeskuses on 80 üürnikku, mille üüripindade suurus varieerub vahemikus 5-3600 ruutmeetrit. Põhjakeskuse üürihinnad on vahemikus 8-25 eurot ruutmeetri kohta.

Järgneb Balti Teenused OÜ juhatuse liikme Tiiu Onga kommentaar kaubanduskeskuse pindade kohta.    

Meil on rõõm tõdeda, et huvi meie üüripindade suhtes on märkimisväärne. Pigem taandub küsimus sellele, kuidas viia kokku õige pind ja õige üürnik. Paraku juhtub ka nii, et kliendi soovitav pind ei ühti meie poolt pakutava pinna suurusega ning sel juhul ei ole koostöö võimalik.

Sobivat pinda ollakse nõus ootama. Huvi üüripindade suhtes on olnud kasvav ajast, mil üldine majanduslangus läbi sai. Positiivne on, et leidub soovijaid, kes soostuvad sobivat kaubanduspinda meie keskuses pikemat aega ootama ja end aeg-ajalt meelde tuletavad.

Valime sobivaid üürnikke kooskõlas oma strateegia ja nägemusega, et oleme regioonikeskne koguperekeskus, kus peaksid olema esindatud kõik eluliselt vajalikud kaubarühmad ja nende kvaliteetsed tooted.

Loomulikult püüame pakkuda võimalikult mitmekesist valikut ja arvestada ka turul toimuvate trendidega. Sageli on turul populaarseks saanud kaubagrupi, toodete või teenustega kauplejaid korraga huvilistena mitmeid ukse taga.

Eks enamikus Põhjamaades pole suur osa kaubandust just ilmastiku tõttu mitte lõunamaadele omaselt täna­vatel, vaid on koondunud kaubanduskeskustesse, kus liigub inimesi piisavalt aasta ringi.

Kaubanduskeskuses on suur valik erinevaid kauplusi ja mugav ostukeskkond. Nii ka Rakveres.

Hind sõltub ka üürniku poolt pakutavast. Iga üüripinna hind on individuaalsete läbirääkimiste tulemus. Üürihind sõltub üüripinnast ja selle asukohast, aga võtame arvesse ka seda, kui palju annab klient meie keskusele li­sand­väärtust ja arvestame muid faktoreid.

Meie täitumus on väga hea. Kuna kaubanduskeskustes on tegu pikaajaliste lepingutega, tekivad uued vabad pinnad enamjaolt ümberehituste käigus. Oleme üsna noor keskus, sügisel täitub viies tegutsemisaasta. Pikema ajalooga keskustel on rohkem eri ajahetkedel lõppevaid lepinguid ning sellest tulenevalt saavad nad pakkuda uutele huvilistele rohkem võimalusi.

Loe 4. septembril ilmunud Äripäeva Kinnisvara kuurkirjast, millised trendid on kaubanduskinnisvara turul ja millistel pindadel rentnikest puudust ei tule.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757