Autor: Maarit Eerme • 19. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Debenhams: eestlased on avatud uutele brändidele

Briti kaubamaja Debenhamsi frantsiisettevõtte juht Jürgen Röhlinger ütles, et eestlased on suhteliselt avatud rahvas uutele brändidele ja seetõttu otsusid nad ka esimese kabamaja siin avada.

„Peame eestlasi kõige avatumaks just uutele kaubamärkidele ning seetõttu otsustasime just Balti riikidest Eestisse kõige esimese Debenhamsi kaubamaja rajada,“ rääkis Röhlinger enda valikutest.

Röhlinger ütles tulevikuplaanide kohta seda, et plaanivad avada nelja-viie aasta jooksul kokku 8 kaubamaja Baltikumis, mis hõlmab ka ühte kaubamaja Helsingis.

Frantsiisi hankimine Debenhamsilt võttis Röhlingeri sõnul aega vähemalt viis aastat kui võeti ettevõttega esimene kontakt. „Debenhams soovis teada saada, kui suured kaubanduse kogemused meil on ja kas meie taust on neile sobilik. Samuti sooviti  veenduda kas suudame asja hästi ära teha,“ kommenteeris Röhlinger Debenhamsiga läbirääkimisi. Kontaktist lepinguni võttis aega neli aastat.

Debenhams peab end kõrgema klassi kaubamajaks, mis pakub paljude tunnustatud disainerite toodangut. Röhlinger peab Debenhamsi peamisteks konkurentideks Eestis Stockmanni, Kaubamaja, H&Mi, kes müüvad ka disainerite rõivaid. "Debenhamsi rõivad on erilisemad," kinnitas Röhlinger.

Teise Briti kaubamaja Marks&Spenceri kohta, mis asub samuti Rocca al Mare keskuses, ütleb Röhlinger, et neil on väga head rõivad, kuid see ettevõte on keskendud rohkem keskklassile ning meie soovime pakkuda disainerite tooteid kõrgema sissetulekuga inimestele.

Debenhamsi esindab Balti riikides frantsiisettevõte Debenhams Baltic OÜ, mida juhib Saksamaa ettevõtja Jürgen Röhlinger koos lätlasest abikaasa Ieva Plaude-Röhlingeriga. Ühe poe avamiseks tehtav investeering oli 2 miljonit eurot.

18. septembril avas ametlikult Briti kaubamajakett Debenhams esimese kaupluse Tallinnas Rocca al Mare kaubanduskeskuses, mis on Balti riikides esimene kaubamaja.

Debenhams on 200-aastase ajalooga Briti mitmesegmendiline kaubamärk, kellel on 240 kauplust 29 riigis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757