Autor: Ken Rohelaan • 20. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiimari Balti juht: pankrotiteade tuli ebameeldiva uudisena

Tiimari Balti riikide regioonijuhi Terje Pajusalu jaoks tuli emaettevõtte pankrotiteade ebameeldiva uudisena, kuna käesolev aasta oli firma jaoks siin piirkonnas läinud edukalt.

"Tiimari Baltic AS lõpetas eelneva majandusaasta kasumlikult ning sellel aastal liigume eelmisest aastast üksjagu ees," ütles Pajusalu. Regioonijuht on rahul kaupluste kooslusega, sest poed asuvad kõikide Balti riikide pealinnade populaarseimates ja suurima kliendivooga kaubanduskeskustes.

Kuigi Tiimari Baltic ASi eelmise aasta käibest moodustas üüri- ja rendikulu umbes 28 protsenti, hindab Pajusalu olulisemaks piisavalt efektiivset ruutmeetri kasutust. Balti riikides on Tiimari aastate jooksul liikunud keskustesiseselt mitmel korral likviidsemate pindade suunas ning kahjumi vähendamiseks on ka tööjõukulusid optimeeritud.

"Pigem võiksin väita, et Baltikum on kulude optimeerimise osas viimastel aastatel väga mitmeid tõhusaid samme astunud, mis avaldusid eelmisel aastal ka Tiimari Baltic ASi majandusnäitajates," lisas Pajusalu.

Tiimari Balti üksus teenis mullu 34 000 eurot kasumit, millega sooviti katta eelmiste perioodide ligi 645 000eurost kogukahjumit.

"Emaettevõtte pankrotiprotsessi koha pealt oleme hetkel äraootaval seisukohal, kuna väljavaated Balti riikide kauplustevõrgustiku tuleviku osas on veel lahtised," ütles Pajusalu.

"Kuna pankrotiprotsess on alles alanud ja me ootame kohtuotsust, siis pole meil muud informatsiooni, kui et kogu tegevus Soomes ja Balti riikides jätkub tavapäraselt," kinnitas Tiimari Oy tegevjuht Niila Rajala. Küsimusele, mismoodi on võimaliku pankrotistumise valguses suheldud Tiimari töötajatega Eestis, jättis Rajala vastamata.

Eestis tegutseb 11 Tiimari kauplust Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viimsis.

Soome poekett Tiimari Oy esitas kolmapäeval pankrotitaotluse, kuna ettevõte on viimasel ajal olnud sealse meedia teatel tõsistes majandusraskustes.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757