Tervise fond: e-sigaret võrdne tubakatootega

SA Eesti Tervise Fond tegi sotsiaalministrile ettepaneku võrdsustada e-sigaret tubakatoodetega, keelata toote reklaam, müük alaealistele ja avalikes kohtades suitsetamine ning maksustada nikotiinivedelik aktsiisiga.

E-sigarettide tarbimine on plahvatuslikult kasvanud ka alaealiste seas, kusjuures ilma analüüsita ei ole võimalik kindlaks teha, kas e-sigareti täitevedelik sisaldab nikotiini või mitte, kommenteeris fondi juhatuse esimees Eero Merilind.

"Kui lapsed ühistranspordis e-sigaretti tõmbavad ja neid keelama läinud täiskasvanule ütlevad, et see ei ole keelatud tegevus, siis on selge, et ühiskonnale on vaja selgeid regulatsioone," lisas ta.

Tervise fond rõhutab, et e-sigareti turundajate väitel on tegemist tervislikuma alternatiiviga sigarettidele, kuid tegelikult ei ole uuringuid, mis seda väidet kinnitaksid.

Eesti Tervise Fondi hinnangul tuleb e-sigareti puhul rakendada kõiki tubakatoodetele seatud müügi ja tarbimise piiranguid, mis tähendab muu hulgas müügipiirangut ja tarbimispiirangut alaealistele ning e-sigareti kasutamise keeldu kohtades, kus ka suitsetamine on keelatud.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara