Jaemüük suurenes augustis 6%

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes augustis eelmise aasta augustiga võrreldes püsivhindades 6%.

Müük suurenes kõigil tegevusaladel. Müügi kasvu mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük suurenes 12%, teatas statistikaamet.

Augustis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 410,6 miljonit eurot, seega jäi kauplustesse 319 eurot elaniku kohta.

Enim suurenes jaemüük kasutatud kaupade kauplustes ning väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük), kus jaemüük kasvas aastaga kolmveerandi võrra (77%). Selle tegevusala kaupluste müügi kasv kaupade jaemüüki oluliselt ei mõjuta, sest antud tegevusala osatähtsus on väga väike – tänavu augustis oli see 1,7%.

Keskmisest enam suurenes augustis jaemüük majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 20%) ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmetega, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega (kasv 12%).

Jaemüük toidukaupade kauplustes on viimastel kuudel kasvanud stabiilselt 3-4%. Augustis jaemüügi stabiilne kasv neis kauplustes jätkus ning müük kasvas eelmise aasta sama kuuga võrreldes 3%.

Mootorikütuse jaemüük kasvas 2012. aasta augustiga võrreldes püsivhindades 2%.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes augustis jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 1%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes aga müük eelmise kuuga võrreldes protsendi võrra.

Kaheksa kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes püsivhindades 5%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli augustis 487,1 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis 84%. Eelmise aastaga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 4%, selle aasta eelmise kuuga võrreldes aga vähenes 1%.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara