Ostukorv: või on aastaga oluliselt kallinenud

Septembris oli põhitoiduainete ostukorvi maksumus 68,37 eurot ühe inimese kohta, mis on 0,3 eurot (0,4%) rohkem kui augustis ja 2,0 eurot (3%) rohkem kui eelmise aasta septembris.

Võrreldes eelmise aasta septembriga on toidukorvi valitud toodetest enim kallinenud näiteks värske lõhe (35,1%), importõunad (16,8%) ja kondita veiseliha (10,2%), selgub TNS Emori Agriseire uuringust.

Lihatoodetest kallinesid broiler (6%), kondita sealiha (5,8%) ja lahtised viinerid (4,5%). Oluliselt on kallinenud aastaga ka või (9%).

Võrreldes eelmise aastaga on enim langenud importtomati (43%), banaani (18%), suhkru (13,3%), pika importkurgi (9,1%) ja M-suuruses kanamunade (8%) hind. Odavnenud on ka kilepakendis 2,5% piim (4,4%) ja lahtine kartul (1,5%).

TNS Emori toidukorvi koostamisel on lähtutud põhimõttest, et seal oleks esindatud põhilised tooterühmad sellise osakaaluga, nagu need on SA leibkonnauuringu andmetel tarbimises. Toiduainete jaehinnad kogutakse 9 korda aastas Eesti suuremate linnade 26 kauplusest ning kaks korda aastas (mais ja novembris) 45 kauplusest.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara