Autor: Indrek Kald • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaat ehitab Lasnamäele tervise- ja kaubanduskeskuse

Tallinna linnavalitsus kehtestab homsel istungil detailplaneeringu, mis võimaldab rajada advokaat Monica Pihlaku ettevõttel Lasnamäele tervise-, kaubandus- ja spordikeskuse.

Mustakivi asumis paiknevale Linnamäe tee 3 kinnistule rajatavasse kuni kuuekorruselisse ärihoonesse tuleb tervise-, kaubandus- ja spordikeskus. Planeeritava maa-ala suurus on 2,15 hektarit.

Tallinna linna omandis oleva ärimaa sihtotstarbega hoonestamata kinnistu pindala on 15 399 m². Tallinna linnavalitsuse eelmise aasta 21. novembri korralduse kohaselt seatakse kinnistule pärast detailplaneeringu kehtestamist hoonestusõigus CC Arendus OÜ kasuks. Suvel 2011 loodud ettevõtte ainuomanik on äriregistri järgi advokaat Monica Pihlak.

Hoone kuni kuuekorruseline osa on mõeldud tervisekeskuse jaoks, madalam kuni kahekorruseline osa kaubandus- ja spordikeskuse tarbeks. Hoonekompleksi kõrgem maht on kavandatud piki Linnamäe teed, sobitudes olemasolevate korterelamute asetusega.

Madalam hooneosa on planeeritud piki Mustakivi teed, et jätta avatuks vaated Linnamäe tee 1 kinnistul paiknevast korterelamust. Hoonealuse pinna suuruseks on kavandatud kuni 5397 m² ja hoone kõrguseks maapinnast kuni 23 m. Planeeritava maa-ala servadesse on kavas istutada kõrghaljastust.

Planeeringuala piiridesse jäävad veel osaliselt Tallinna linna omandis olev üldkasutatava maa sihtotstarbega Linnamäe tee 5a kinnistu ning Mustakivi tee ja Linnamäe tee tänava maa-alad, teatas Raepress.

Planeeringuala kontaktvööndi puhul on tegemist traditsioonilise korterelamute piirkonnaga, kus paikneb ka ühiskondlikke hooneid, kaubandus- ja teenindusettevõtteid ning üldkasutatavaid alasid. Kontaktvööndi maa-alale jääb mitmeid suuremaid rohealasid, parke ja mänguväljakuid. Planeeringuala paikneb logistiliselt soodsas asukohas ning on ühistranspordiga hästi varustatud.

Detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ, planeeringu koostamise algatamist taotles CC Arendus. Detailplaneeringu koostamine algatati tänavu Tallinna linnavalitsuse 27. veebruari korraldusega ning võeti vastu 19. juuni korraldusega. 16. juulist kuni 30. juulini oli planeering avalikul väljapanekul.

Detailplaneeringukohaste avalikult kasutatavate teede, üldkasutatava haljastuse, välisvalgustuse ja vihmaveekanalisatsiooni valmisehitamine tagatakse vastavalt tänavu 3. oktoobril sõlmitud lepingule.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757