Autor: Romet Kreek • 30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmannil käibehoiatus ja aktsial 0 ostusoovitust

Stockmann teatas täna, et ei suuda kogu aasta osas täita käibeprognoosi ja et ärikasum ei tule 2012. aasta tasemele.

Varem prognoosis ettevõte, et aastakäive kasvab ja ärikasum tuleb 2012. aasta tasemele.

Stockmanni kolmanda kvartali puhaskasumiks tuli 28,9 mln eurot võrreldes 29,1 mln eurose analüütikute prognoosiga. Mullu oli puhaskasum 8,1 mln eurot.

Hiiglasliku kasumikasvu taga on Rootsi ja Saksamaa maksuameti otsus tagastada Lindexi topeltmaksustatud maksuraha aastate 1999-2005 eest.

Maksueelne kasum oli 6,5 mln eurot, analüütikud ootasid 3,8 mln eurost numbrit. Käive oli 454,4 mln eurot võrreldes analüütikute 453,7 mln eurose ootusega.

Kolmanda kvartali käive vähenes aastaga 4,6% ja ärikasum kukkus 37,4%.

„Kolmandas kvartalis oli jaeturu keskkond väga nõrk, eriti Soomes,“ ütles Stockmanni juhatuse esimees Hannu Penttilä. „Tarbijakindlus jäi madalaks ja kuum ilm mõjutas rõivaste müüki. Nõrgenenud Vene, Rootsi ja Norra valuuta avaldasid Stockmanni käibele negatiivset mõju.“

Rasketes oludes läks kõige paremini Lindexil, mis suurendas turuosa kõigil turgudel ning kus ärikasum kasvas. Kaubamajade osas rõhus eriti rubla nõrgenemine.

Baltikumis ja Kesk-Euroopas kasvas aastaga üheksa kuu käive 1,6%. Mulluse 1,2 mln eurose ärikasumi asemel teeniti Baltikumis, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas 2,4 mln eurone kahjum. Soomes kasvas üheksa kuu ärikahjum 181kordseks ehk 18,2 miljonile eurole. Rootsis ja Norras vähenes ärikasum 38,6 mln eurolt 38,2 mln eurole ning Venemaal ja Ukranias tehti mulluse 9,2 mln eurose kahjumi kõrvale 11,5 mln eurona ärikahjum.

Stockmanni aktsia on saanud Bloombergi andmetel analüütikutelt 0 ostusoovitust, 5 hoia-soovitust ja 5 müügisoovitust. Aktsia hinnasiht on 11,78 eurot. Aastaga on aktsia hind langenud 18,2%. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757