Toiduliit saab 20. aastaseks

Eesti üht suurimat töötleva tööstuse haru esindav Toiduliit tähistab täna, 1. novembril oma 20. asutamisaastapäeva.

„Toiduliidu peamine ülesanne on väga tõsiselt tegeleda tarbijate teadlikkuse tõstmisega kodumaistest toiduainetest ja normaalsest toitumisest,“ rõhutas Toiduliidu volikogu esimees Enn Kunila. „Ühtlasi on oluline tagada, et meie ettevõtete häält võetaks kuulda lähiaja majandus- ja kaubanduspoliitiliste otsuste langetamisel. Eesti toiduainetööstuste jätkusuutlikkuse tagamisel mängib olulist rolli ekspordivõimaluste avardumine, stabiilne, ettevõtlust soosiv majandus- ja maksupoliitika ning kodumaise toidu aussetõstmine ja eelistamine.“

Toiduliidu pikaajalise juhataja Sirje Potisepa sõnul annavad toiduainetööstuse ettevõtted tööd tuhandetele eestimaalastele ja katavad meie igapäevase toidulaua. „Erinevad uuringud näitavad, et toidu päritolu on Eesti tarbijate jaoks oluline. Kodumaiseid toidukaupu eelistab valdav enamus tarbijatest. Leian, et me võime Eesti toidu üle siirast uhkust tunda,“ lisas Potisepp. „Toiduliit on 19 aastat läbi viinud „Parima Toiduaine“ uudistoodete konkurssi, kuhu on aastate jooksul laekunud üle 1800 toote. Olen veendunud, et ka järgmisel kevadel on konkurss osavõtjaterohke.“

Toiduliit loodi 3. novembril 1993, mil asutajaliikmete hulgas oli 16 ettevõtet. Täna ühendab Toiduliit pea 100 liiget. Liidu ülesanne on olla tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning teistele asutustele ning olla tööstusharu esindusorganisatsioon.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara