Autor: Maarit Eerme • 1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi Centrumi uuendamine sai alguse Rimi lahkumisest

Viljandi Centrumi arendusjuhi Riho Maisa sõnul sai keskuse uuendamine suure hoo sisse siis, kui Rimi teatas enda lahkumisest.

Täna, 1.novembril avab uuenenud Viljandi Centrum uksed. Viljandi Centrumi arendusjuht Riho Maisa sõnul on uuenemine kulgenud enamjaolt ootuspäraselt. „Kõige keerulisem on olnud alates juulist toimunud uue ja vana osa ühendamine, sest tööde teostamine toimivas keskuses on alati komplitseeritud,“ rääkis Maisa. Ta lisab, et otsus uuendada olemasolevat kaubanduspinda niivõrd mastaapselt sündis alles Rimi lahkumise järgselt operatiivselt augustikuus. Maisa sõnul näitas aeg, et otsus asuda kõrvale ehitama Selverit ning need kaks keskust omavahel ühendada on õigustanud.

„Otsustasime minna välja maksimumvariandiga ja ehitada postimaja asemele Selver ja tuua siia ka Euronics, millega veelgi suurendada Viljandi kesklinna kaubavalikut ning pakkuda külastajatele võimalikult palju teenuseid teenuseid ühest piirkonnast,“ rääkis Maisa, et millest sai alguse keskuse uuendamine. Lisas, et teiseks tõukeks oli kindlasti Rimi lahkumine, mis võimaldas kogu keskuse logistika ümber muuta ning uuendada ka kogu maja poodide paigutust. „Hoone on projekteeritud kitsaste koridoride ja boksikaubanduse jaoks, tänapäevastele nõuetele vastavaid kaupluseid oli väga keeruline ära paigutada,“ rääkis Maisa.

Tema kinnitusel ei saa alahinnata üle tee avatud uue keskuse mõju - kontrast tänapäevase kaubanduskeskuse ning 15 aastat vana siselahenduse vahel on ääretult silmatorkav. „Nii kahe maja ühendamine kui poodide paigutamine oli väga vaevaline ja aeganõudev protsess,“ sõnas Maisa.

Maisa sõnul oli üürnike leidmine kerge, et olemasolevad üürnikud soovisid saada pinda juurde ning uuendada oma kaupluseid. „Oleme aja jooksul pigem eelistanud suuri ja korralikke kaupluseid väikestele boksidele,“ sõnas ta.

Uuendusega seotud investeeringud, mis hõlmavad ka Selveri ehitust on läinud maksma ligikaudu 2,5 miljonit eurot.

Centrumi Keskus alustas Viljandi kesklinnas tegevust 1998. aasta detsembris, kui avati ligi 30 miljonit krooni maksma läinud 3900 ruutmeetrine Centrumi esimene ehitusjärk. Uuenenud Centrumi Keskuse arendajad on Viljandis kaubanduspindasid haldavad ettevõtted Viljandi Centrum AS ja R&R Haldus OÜ.

Viljandi Centrumi juurdeehitus oli ligikaudu 3100 ruutmeetrit. Avamise järgselt on Centrumi keskuses 7000 m2 kaubandus- ja teeninduspinda, millel on üle 30 kaupluse ja teenusepakkuja.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757