Õhemad kilekotid maksu alla

Euroopa Komisjon nõuab, et näiteks puuvilja ostul kasutatavad õhemad kilekotid tuleb keelata või maksu alla panna, kuid poeskäija soovib, et keelamise asemel hakataks kilerämpsu terasemalt käitlema, kirjutab Õhtuleht.

Taanis ja Soomes kasutab inimene aastas keskmiselt nelja õhukest kilekotti, siis Eesti on  466 kilekoti kasutamisega aastas Euroopas esirinnas.

Euroopa Komisjon otsustas esmaspäeval, et kilekotid tuleb kas maksustada, keelata või leida mõni muu viis nende kasutamise vähendamiseks.

«Me astume samme, et lahendada väga tõsist ja kõigile nähtavat keskkonnaprobleemi. Igal aastal saab kaheksast miljardist kilekotist Euroopas praht, mis tekitab tohutut keskkonnakahju. Mõni liikmesriik on juba saavutanud suurepäraseid tulemusi kilekottide vähendamisel ja kui teised riigid järgivad nende eeskuju, võiksime praegust üldist kilekotitarbimist Euroopa Liidus vähendada kuni 80%,» lausus Euroopa Liidu keskkonnavolinik Janez Potocnik.

Vähenema peab eelkõige selliste kilekottide tarbimine, mis on õhemad kui 50 mikronit.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara