Vihand: turg paneb paika

Eesti Tarbijaühistu Keskühistu (ETK) tegevjuht Jaanus Vihand kommenteeris, et turg reguleerib aja jooksul üleliigsed kaubanduspinnad ise välja.

Vihand märkis, et täna Äripäevas avaldatud Ralf-Martin Soe arvamusartikkel, kus Soe võrdles Eesti kaubandust Soome ja Hollandi kaubandusega, on sama kui võrrelda õunu pirnidega.

Kaupluste arvu ja müüjate arvu teema on tema hinnangul küll väga populaarne teema, ent turg reguleerib end aja jooksul ise. „Turul võtab see küll natukene aega, aga turg paneb asjad paika. Igasugused soovid, et hakkame reguleerima ja keegi on targem kui turg – see viib tagasi sinna, mida nõukogude liidus prooviti,“ märkis Vihand.

Ta lisas, et aja jooksul pannakse üleliigsed pinnad kinni ning tekivad juurde efektiivsed pinnad, ent see võtab lihtsalt aega. „Et seda nüüd hakata hurraa korras keeldude, käskude ja seadustega reguleerima, see on kõige suurem rumalus, mida üldse teha võib,“ hindas Vihand.

Äripäev küsis ajendatult Ralf-Martin Soe arvamusartiklist, kus autor viitas sellele, et Eesti müüjate palgad on madalad seetõttu, et Eesti kaubanduspinnad on ebaefektiivsed, kuidas kaubanduspindade efektiivsust tõsta ning seeläbi ka müüjate palku tõsta.

Osale arutelus

  • Marta Jaakson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara