Autor: Ave Lepik • 22. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: Riia kaupluse ehitis oli unikaalne

"Maximal ei ole Eestis üheski sarnase konstruktsiooni või arhitektuuriga hoones kauplust," ütles Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe ja lisas: "Riia hoone oli unikaalne nii Lätis kui ka kogu Baltikumis."

Varisenud katusega Läti kauplusehoones oli Maxima rentnik, nii nagu oli samas hoones asunud loomatarvete kauplus ja pangakontor, selgitas Lehtmäe. "Selle kaupluse kinnisvaraarendaja ega ka ehitajaga ei ole Maximal Eestis mingit koostööd," märkis ta.

Eestis kasutab Maxima tema sõnbul sarnaselt teistele jaekaubanduskettidele kinnisvara erinevalt, osaliselt on ise kinnisvara omanik, osaliselt kasutab rendipinda. Kaupluste seas on nii uuemaid kui vanemaid hooneid, kõikidel kauplustel on tegutsemiseks riiklike järelevalveasutuste väljastatud vajalikud load ja kooskõlastused, selgitas Lehtmäe.

"Kui ükskõik millisesse riiki ehitatakse uus kauplusehoone, siis kontrollivad selle nõuetele vastavust riiklikud järelevalveinstitutsioonid. Täiendusena on meie ettevõtte poliitika selline, et kui Maxima läheb mõnele kinnisvarale rentnikuks, tellime me omakorda ehitusekspertiisi, kes hoone täielikult üle vaatab. Alles selle ekspertiisi nõuetelevastavuse kinnituse saamise järel läheb Maxima kaupluse rentnikuks," selgitas Lehtmäe.

Kõikides Maxima kauplustes kontrollitakse tema sõnul regulaarselt iga aasta konstruktsioonide  ja katuse ning signalisatsioonide ja mehhanismide korrasolekut.

"Me ei saa kuidagi spekuleerida, mis on Riia tragöödia põhjus, kuna seda saab selgitada ainult uurimine. Usume ja loodame, et uurimine selgitab põhjused võimalikult pea. Riia tragöödia ühe reaktsioonina võtame sellegipoolest ka Maxima kasutuses oleva Eesti kinnisvara teravdatud tähelepanu alla," ütles Lehtmäe.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757