Maxima maksab Riias hukkunud vanemate lastele igakuist toetust

Kaubanduskett Maxima teatas, et hakkab maksma 21. novembril Riias Zolitude kaubanduskeskuses juhtunud tragöödias vanema kaotanud lastele igakuist toetusraha.

21. novembril Riias Zolitude kaubanduskeskuses juhtunud tragöödia võttis elu rohkem kui 50 inimeselt ja umbes 20 last on kaotanud oma vanemad. "Me ei saa asendada vanemlikku soojust ja armastust, kuid saame anda vajalikku rahalist abi," ütles Maxima Latvija juhatuse liige Gintaras Jasinskas.

Maxima otsustas, et ettevõte hakkab maksma kõigile vanema kaotanud lastele rahalist toetust ühe Läti keskmise palga ulatuses kuus (hetkel umbes 710 eurot kuus) kuni nende täiskasvanuks saamiseni. Maxima tasub summalt ka kõik maksud.

Maxima kauplus oli Zolitude kaubanduskeskuse hoones üks paljudest rentnikest. Kokkuvarisenud kaubanduskeskus oli Balti riikides ainulaadne ehk teistes riikides sarnaseid hooneid Maxima kauplused ei rendi. Maxima Eesti pole teinud antud kinnisvaraarendaja, projekteerimisfirma ega ka ehitajaga mingit koostööd.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara