Enim suurenes aastaga kasutatud asjade müük

Oktoobris suurenes enim jaemüük kasutatud kaupade kauplustes ning väljaspool kauplusi ehk kioskites, turgudel ja otsemüügis.

Seal kasvas jaemüük aastaga rohkem kui poole võrra (67%). Selle tegevusala kaupluste müügi kasv kaupade jaemüüki oluliselt aga ei mõjuta, sest tegevusala osatähtsus on väga väike – tänavu oktoobris oli see 1,9%.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes oktoobris eelmise aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades 7%, teatas statistikaamet. Kui septembris kasvas jaemüük aastases võrdluses 4%, siis oktoobris jaemüügi kasv mõnevõrra kiirenes.

Tänavu oktoobris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 395,1 miljonit eurot, seega jäi oktoobris kauplustesse 307 eurot elaniku kohta.

Eelmiste kuudega võrreldes kiirenes tööstuskaupade kaupluste jaemüügi kasvutempo. Kui augustis ja septembris kasvas jaemüük neis kauplustes aastases võrdluses 9%, siis oktoobris oli kasv 13%. Müük suurenes enamikul tegevusaladel, vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad), oli jaemüük 3% väiksem kui eelmise aasta oktoobris.

Keskmisest enam suurenes oktoobris jaemüük posti või interneti teel (kasv 28%), majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 22%) ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmetega, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega (kasv 12%).

Toidukaupade kauplustes suurenes jaemüük eelmise aasta oktoobriga võrreldes 4%, eelmiste kuudega võrreldes jaemüügi kasvutempo mõnevõrra kiirenes. Nende kaupluste jaemüügi kasvule avaldasid mõju soodusmüügikampaaniad, samuti eelmise aasta madalam võrdlusbaas ning toidukaupade hinnatõusu aeglustumine.

Kui septembris oli toidukaupade aastane hinnatõus 2,7%, siis oktoobris 1,7%.
Mootorikütuse jaemüük kasvas 2012. aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades 2%.

Eelmise kuuga võrreldes suurenes oktoobris jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 6%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli kasv 1%.

Selle aasta kümne kuuga (jaanuar–oktoober) suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes püsivhindades 5%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli oktoobris 475,3 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis 83%. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 5%, eelmise kuuga võrreldes 6%.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara