Süda Maja atakk

Tallinna lähedale suurt Ameerikanurga logistikaparki rajada plaaninud Süda Maja omanikud loobivad teineteise suunas karme süüdistusi. Esmaspäeval arutab kohus Süda Maja pankrotti ja võimalik, et sekkuma peavad ka majanduskuritegude uurijad.

Süda Maja suurim osanik Andres Järving süüdistab ettevõtte endist juhti Veiko Murrustet firmast raha kantimises. Murruste hinnangul üritab aga hoopis Järving ettevõtte pankrotti kuritarvitada.

Süda Maja kontor asub Tallinnas Roosikrantsi tänaval. All valvelauas satub valvuritädi korraks kimbatusse, kui uurime, kuhu peaksime minema, et kohtuda Süda Maja juhiga. Küsib, kas läheme uue või vana juhi juurde? Et üks istub üleval kontoris ja teine siin all. Küsin valvuritädilt, et kas juhid teineteist koridori peal ka teretavad, mille peale ta raputab vaikides pead.

Meie läheme üles vanasse kontorisse. Ruum võtab meid vastu inimtühja vaikusega. Tühjad lauad ja toolid. Süda Maja vana juht Veiko Murruste on ärritunud, kontoris valitsevat tühjust ta pildistada ei luba. Murruste ütles telefonis kaks päeva varem, et Süda Maja pankrot on kuritahtlik.

Murruste hinnangul on tihe rebimine kaubandusturul tekitanud olukorra, kus tugevamad jäävad ellu ja nõrgemad sõelutakse välja. Või siis lihtsalt mõned jäävad ellu ja teistel ei lasta ellu jääda.

Mis juhtus Süda Majas ja miks kaks endist kamraadi pöördumatult tülli on pööranud, loe tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

  • Ave Lepik, Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara