Kaupmehed kontrollivad klaasipesuvedelikke

Tarnijad tagavad müügil olevate tuuleklaasi­vedelike kvaliteedi ja vastavuse kõigile nõuetele, lisaks tehakse ise pistelisi kontrolle, ütlesid küsitletud kaupmehed.

Reedene Äripäev kirjutas, et OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskus tegi Äripäeva tellimusel kuus ühesugust katset, et registreerida temperatuur, mille juures tekivad talviste tuuleklaasivedelike lahusesse esimesed kristallid. Katse näitas, et ASis Mayeri Industries ja ASis Baltoil toodetud talvine klaasipesuvedelik hakkas külmuma pakendil märgitud miinuskraadist varem.

Kaupmehed aga kinnitasid, et mingit erilist nurinat tarbijatelt pole neile tuuleklaasivedelike kohta laekunud.

“Küsime tarnijatelt alati toodete müügiks vajalikke kvaliteedile viitavaid sertifikaate,” vastas ASi Selver avalike suhete juht Annika Vilu.

Kaebuse peale täiendavad testid

Annika Vilu märkis, Et Selveris müüakse kampaaniaperioodil tuhandeid ühikuid klaasipesuvedelikku ja seni on laekunud vaid üks kaebus kvaliteedi kohta. “Võtsime seda tõsiselt ja tootja tegi täiendavad testid, mis kinnitasid toote vastavust kõigile nõuetele,” lausus ta.

Selver müüb praegu ASi Mayeri Industries ja OÜ APChemicals klaasipesuvedelikke.

ASi Rimi Eesti Food kommunikatsioonijuhi Katrin Batsi andmeil on neil praegu sortimendis kolm erinevat klaasipuhastusvedelikku ja õige pea peaks lisanduma neljas. Kõik tooted pärinevad Läti hankija vahendusel või Läti tootjatelt.

“Kaupade nõuetele vastavuse garanteerib tootja või hankija vastavalt  koostöölepingule,” seletas Bats. “Rimi omamärgitootjaid auditeeritakse ja lisaks tellib ka meie ettevõte analüüsid toodetele kindlaks määratud sagedusel. Meieni ei ole jõudnud nurinaid kõnesolevate toodete ega nende tootjate kohta,” ütles ta.

Statoil kontrollib pisteliselt

ASi Statoil Fuel & Retail Eesti kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles, et lisaks tootja sertifikaatidele teeb Statoil iseseisvalt pistelisi kontrolle kõikides riikides. “Külmumise koha pealt ei ole kaebusi olnud, aga kuna Statoilis müüme vaid etanooli baasil valmistatud ohutuid klaasipesuvedelikke, millel on alkoholi lõhn, siis on klientide seas pigem teemaks olnud lõhna­aine ja selle eelistused.”

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete juhataja Hanna Turetski sõnul võiksid autojuhid eelistada etanooli sisaldavaid vahendeid. “Metanooliga puhastus­vahend võib olla ohtlik nii autos istujale kui ka tänaval kõndijale,” hoiatas Turetski ja märkis, et Soomes ja Lätis on metanooli sisaldavad segud keelatud.

Osale arutelus

  • Aivar Hundimägi, Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara