Olympic maksis Rakvere Põhjakeskusele valuraha

Kasiinofirma Olympic kaotas tänavu riigikohtus üürilepinguvaidluse Rakvere Põhjakeskusega, mis kuulub ettevõtjale Toonart Rääskile ning kohustus viimasele maksma üle 385 000 euro trahviraha.

Olympic sulges masu ajal osa kasiinosid. Üheks ootamatult tegevuse lõpetanud filiaaliks oli ka Rakvere Põhjakeskuse kasiino. Keskuse osanik Toonart Rääsk kaebas aga kasiinofirma tähtajalise lepingu rikkumise pärast kohtusse ja väljus 2009. aastal alanud vaidlusest ligi poole miljoni eurose valurahaga.

"Meil oli üks arvamus ja neil teine. Meie rõõmuks ja südamerahuks ütlesid nii ringkonnakohus kui ka riigikohus, et seekord oli meil õigus," vastas Rääsk küsimusele, kuidas neil õnnestus kohtuvaidluses seljatada selline hiid nagu Olympic.

"Selle lepingu lõpetamisega ei tahtnud nad meile midagi halba, nad panid üle Baltikumi kümneid kasiinosid kinni. See oli selline hetk. Iga kinnipaneku kahjud üritati viia miinimumi ja igaüks üritas kehtivat lepingut enda vaatevinklist tõlgendada," lisas Rääsk.

Tema hinnangul tasub lepingud alati väga täpselt üle vaadata, sest tavaliselt paneb jõujooned paika see, kellel on lepingu vastu väiksem huvi. "Nemad tahtsid kangesti ise meile tulla, mitte meie ei tahtnud neid. Eks see leping oligi tehtud neile piisavalt siduv," rääkis Rääsk.

Loe Olympicu juhi Madis Jäägeri ja Soraineni vandeadvokaadi Urmas Volensi kommentaare kolmapäevasest, 18.detsembri Äripäevast.

Osale arutelus

  • Indrek Kald, Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara