18. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigiprokuratuur saatis netipoodide petjad kohtu ette

Riigiprokuratuur saatis rahapesusüüdistusega kohtu ette 28 isikut, keda süüdistatakse Saksamaalt arvutikelmuse kaudu tellitud kaupade vastuvõtmises ja edasitoimetamises Venemaale.

Süüdistuse kohaselt tellis alates 2010. aasta jaanuarist seni tuvastamata kurjategijate grupp Saksamaa internetipoodidest kaupu, kasutades varastatud krediitkaartide andmeid. Valdavalt telliti suure väärtusega elektroonikakaupu nagu sülearvuteid, televiisoreid, digikaameraid, objektiive, mobiiltelefone, aga ka kalleid riideid, kingi jmt. Pettuse teel tellitud kaubad saadeti nende tegeliku saaja ja teekonna varjamiseks spetsiaalselt selleks värvatud kaubaagentidele.

Kaubaagendid võtsid vastu nende nimele lähetatud kaubad ning paigaldasid neile Saksamaal tegutsevate kullerfirmade saatekupongid. Pärast uute saatekupongide paigaldamist edastasid kaubaagendid kaubad kullerfirmade vahendusel teistele kaubaagentidele väljaspool Saksamaad, eelkõige Eestisse, Leetu ja Lätti, aga ka teistes Euroopa riikidesse. Eestis asuvad kaubaagendid organiseerisid kauba saatmise Venemaale.

Kriminaalmenetluse käigus tuvastati kokku 722 kuritegelikku vara sisaldava paki saatmine Eesti kaubaagentidele ning saadetiste koguväärtuseks oli hinnanguliselt üle 500 000 euro.

Riigiprokuratuur esitas rahapesu süüdistuse ja saatis kohtu ette 28 isikut, kes organiseerisid Eestis Saksamaalt pärinevate kuritegelikul teel saadud kaubasaadetiste vastuvõtmist. Süüdistuse kohaselt organiseerisid kauba vastuvõtmist Petr ja Deniss, kes kaasasid saadetiste vastuvõtmisesse veel 18 meest ja 8 naist ning organiseerisid saadetiste Venemaale viimise.

Autor: aripaev .ee, Kristi Malmberg

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757