K-Rauta juht: inimesed on asunud kodusid remontima

Kui varem inimesed hoidusid ebakindluse tõttu koduseid pisiremonte tegemast, siis nüüd on tänu palkade kasvule väiksemaid renoveerimistöid taas tegema asutud, märkis Rautakesko ASi alla kuuluva K-Rauta tegevjuht Alo Ivask.

"Kuna Rautakesko on börsiettevõte, mis pole oma tulemusi veel avalikustanud, siis ma täpseid numbreid ei saa kommenteerida. Kuid võin öelda seda, et novembris kasv oli ja see jätkus ka detsembris. Aasta lõpp oli päris tuntava kasvuga," kommenteeris Ivask.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes eelmise aasta novembris 2012. aasta novembriga võrreldes püsivhindades 7%, teatas statistikaamet. Keskmisest enam suurenes jaemüük majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 26%).

Küsimusele, kas ettevõtte müügi kasv sektoris oli tänases turuolukorras ootuspärane või mitte, vastas Ivask järgmiselt: “Nii ja naa, turg on hetkel vastuolulisi märke täis. Ühtpidi käib jutt sellest, kuidas ehitusmahud kahanevad, kuid see ootus kahanemisele on pigem infraehituses, meid see kahanemine nii väga ei mõjuta. Elamuehitus on siiski pigem mõõdukas arengus. Arvan, et oma osa on aasta lõpu puhul ka selles, et inimeste sissetulekud on kasvanud ja kindlustunde indikaatorid kasvanud," märkis Ivask ja lisas, et kui varem on inimesed pisirenoveerimiste ja remondikulutustega tagasi hoidnud, siis lõputult seda teha ei saa, ja kui palk ja kindlustunne kasvab, hakkavad ka inimesed jugemalt kulutama.

"2014 tuleb huvitav aasta selles osas, kuidas turg liikuma hakkab," lisas Ivask.

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara