Äritüli Solarises

Solarise Eesti-poolsed omanikud kogunevad järgmisel nädalal erakorralisele koosolekule, kus nõutakse keskuse ühelt juhilt Peeter Rebaselt aru endaga seotud firmadele raha ülekandmisega ning tekitatud kahju hüvitamist.

Solarise keskuse ja kino omanikfirma Solaris Property Partners, mille erakorraline koosolek järgmisel neljapäeval toimub, kuulub Rootsi kinnisvarafondile, Peeter ja Priit Rebasele ning Ilmar Kompusele.

Erakorralise koosoleku kokku kutsunud Kompus kommenteeris Postimehele, et nõuded on seotud Peeter Rebase kui ASi Solaris Keskus endise juhatuse liikme tehingutega, milles teine pool oli seotud Rebase endaga seotud äriühing. "Nende tehingute raames on Rebasega seotud äriühingutele ja/või nende huvides kolmandatele osapooltele väljamakseid tehtud sadade tuhandete eurode ulatuses ja kahjustatud seeläbi otseselt aktsionäride õigusi ja huve," kommenteeris Kompus Postimehele. Peeter Rebane sõnas, et nõuded on alusetud ning tema on hämmingus.

Rootsi kinnisvarafond teatas, et neil Rebase vastu nõudeid ei ole.

Postimehes ilmunud koosoleku kokkukutsumise teate kohaselt on päevakorras SSP juhatuse valimine, nõude esitamine Solarise keskuse endiste juhatuse liikmete Peeter Rebase ja Jörgen Östenbergi vastu alusetult makstud töötasu ja boonuse tagasinõudmisega ja tekitatud varalise kahju hüvitamisega. Samuti on päevakorras nõude esitamine BDG Holdings OÜ vastu alusetult väljamakstud hüvitise tagasinõudmiseks. Neljanda punktina määratakse SSP esindaja nendes küsimustes teiste osapooltega vaidlemiseks.

OÜ Solaris Property Partners on valdusfirma, millele kuulub Solaris Keskus ja Solaris Kino. Ettevõte kuulub 50,1% ulatuses Rootsi kinnisvarafondile Sveafastigheter AB kuuluvale valdusfirmale TWCKE Deelnemingen B.V. Väikeomanikud on võrdselt 24,95% ulatuses BDG Holdings OÜ kaudu Peeter ja Priit Rebane ning OÜ KOHA Capital, mis kuulub Ilmar Kompusele.

Ernst & Young Baltic AS valis Priit ja Peeter Rebase mullu aasta ettevõtjaks.

Osale arutelus

  • Rivo Sarapik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara