Heinver: kaupmeeste tulu tuleb soodusmüükidelt

Kaupmehed peavad kampaaniaid hästi planeerima, sest tulu tuleb suures osas soodustoodetelt, märkis Selveri juht Andres Heinver.

"Jaanuari allahindlustest saab rääkida eelkõige jõulukaupade ning riiete ja jalanõude kontekstis. Toidukauplustes jääb allahindlus tavapäraseks. Hooajakaupade müüjad peavad ilmselt tegema eelmistest aastatest jõulisemaid allahindlusi, sest talv on lasknud ennast pikalt oodata," kommenteeris Heinver aasta alguse allahindluste käivitumist.

Tema hinnangul on inimeste kindlustunne paranenud, palgadki on viimase aasta jooksul tõusnud. "Ka meie oleme aasta jooksul töötasusid korrigeerinud. Samas peab arvestama, et palgatõus saab tugineda vaid efektiivsuse kasvule," märkis Heinver.

Buumieelset aega, kus kulutusi tehti tihti läbimõtlematult, pole Heinveri hinnangul mõtet tagasi oodata. "Alates majanduslanguse algusest on inimeste igapäevased ostud palju kaalutletumad ning see trend ei ole praegu muutunud. Ka jõulude ajal ostetud kingitused olid eelkõige praktilised. Seejuures ei otsi inimesed odavaid asju, vaid soodushinnaga kvaliteetset ja vajalikku kaupa. See kehtib nii toidu- kui tööstuskaba puhul – ostukorvi valitakse lemmiktooted, millel on hetkel kampaaniapakkumine," märkis Heinver.

Tema hinnangul jätkub sama tendents ka käesoleval aastal ja seetõttu peavad kaupmehed kampaaniaid hästi planeerima, sest tulu tuleb suures osas soodustoodetelt.

"Kindlustunde paranemine ei tähenda meie vaates rohkem oste, sest süüakse ja juuakse ikka sama palju. Küll aga saavad inimesed endale jälle kvaliteetsemaid tooteid lubada. Palga kasvades eelistatakse taas rohkem kodumaiseid toiduaineid, samuti jälgitakse tooteinfot, näiteks e-ainete sisaldust," märkis Heinver.

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara