Kaupmehed: uus seadus tõstaks plahvatuslikult pisivarguste arvu

Kriminaliseerimise määra planeeritav tõstmine praeguselt 64 eurolt 200 peale põhjustab pisivarguste kahjude plahvatusliku kasvu, leiavad kaubandus- ja turvaettevõtjad. 

Postimees kirjutas, et kaupmeeste liit on teinud karistusseadustiku revisjoni eelnõu menetlevale parlamendi õiguskomisjonile ettepaneku tuua see määr kompromissina saja euro peale. "Meie sõnum on lihtne – kriminaliseerimise taseme nii järsk muutmine võib olla päästikuks varaste tegevusele," ütles turvafirma G4S valvedivisjoni juht Villu Õun.

Õunale sekundeerib Eesti Kaupmeeste Liidu juht Raul Puusepp. "Oleme väga mures. See toob kahjuks paratamatult kaasa kauplustes uue massilise vargustelaine."

Kaupmeestel on halb kogemus viimasest kriminaliseerimise määra tõusust 2001. aastal, mil see tõsteti 1000 kroonile ehk 64 eurole, kirjutas Postimees. Poevarguste kahju, mis enne jäi enamasti vahemikku sajast mõnesaja kroonini, kasvas vaat et üleöö mitu korda, 900–1000 krooni vahele.

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara