Hea teenindaja kuulab, naeratab ja teab kliendi soove

Tallinna Teeninduskooli kaubandusvaldkonna võistuse þürii ütles võistluse lõppedes, et hea teenindaja kuulab klienti, neratus suul, ja teab, mida talle pakub.

Teisipäeval toimus Tallinna Teeninduskoolis kaubandusvaldkonna õpilaste koolisisene võistlus „Teko müügiproff 2014“, kus selgitati välja koolisisesed paremad teenindajad. Võisteldi kolmes vanusegrupis põhikooli, gümnaasiumi ja töökohapõhise õppe baasil õppijad. Þüriisse kuulusid erinevate kaubandusettevõtete esindajad.

Võistlus koosnes kolmes osast: ostu-müügisituatsioon, tootetutvustus „Müü maha“, praktiline ülesanne „Vahetusraha lugemine ja rahaloendi koostamine“.

Ostu-müügisituatsioonis hinnati suhtlemisoskust, klienditeenindust, kaupade tundmist, arve täitmise korrektsust. Tootetutvustusel hinnati väljendusoskust, tootetundmist ja hinnasildi kujundamise oskust. Praktilises ülesandes hinnati täpsust, ajas püsimist ja rahaloendi täitmise korrektsust.

Þürii õpetussõnad õpilastele olid: ärge müüge üle ja kuulake klient alati lõpuni ? lõpuni kuulamine on müügitöös ülimalt oluline. Lisaks tõi þürii veel välja, et „Teko müügiproff 2014“ võitjad eristusid oma särava esituse poolest: hea teenindaja kuulab klienti, naeratus suul, ja teab, mida talle pakub.

Tallinna Teeninduskooli kaubanduse erialade juhtivõpetaja Aive Antsoni sõnul ongi õpilaste kõige suuremaks probleemiks see, et ei küsita ostja käest, millised on tema soovid ja vajadused ning hakatakse ise huupi pakkuma. Lisaks ei peeta Antsoni sõnul meeles legendi, millega ostja tuli.

Antsoni sõnul läks selleaastane võistlus korda ja andis õpilastele hea kogemuse. „Oleme oma õpilastega väga rahul ja loodetavasti andis tänane võistlus neile väärtuslikke kogemusi uuteks väljakutseteks, olgu see siis ülevabariigilisel müüjate võistlusel või juba töökohal.“

„Selliseid võistlusi on tarvis korraldada seetõttu, et saaks välja selgitada parimad ning õpilased saavad ennast võrrelda ja enda võimed proovile panna,“ rääkis Antson.

Tallinna Teeninduskooli kaubanduserialade võistluse „Teko müügiproff 2014“ võitjad

Töökohapõhise õppe baasil õppijad:
I koht Merili Luik
II koht Merilin Sepp
III koht Hanna Seeder

Põhikooli baasil õppijad:
I koht Mariliis Arm
II koht Elisabeth Kalitventsev
III koht Kerttu Veskimeister

Gümnaasiumi baasil õppijad:
I koht Alisa Aalbok
II koht Kätlin Kleberg
III koht Aleksandra Larinova

Parim „Müü maha“ meeskond: Elisabeth Kalitventsev, Merilin Sepp, Aleksandra Larinova

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara