H&M näitas aasta lõpus muljetavaldavat müüki

Rootsi kiirmoekett Hennes & Mauritz lõi detsembrikuise müügiga ootusi, kuid teatas samas, et lõpetab võrreldava igakuise müügistatistika avaldamise süsteemi keerukuse tõttu.

Firma jätkab igakuise kogumüügi avalikustamist, mis nende hinnangul on olulisem number, vahendab Bloomberg. Jaemüüja kiire laienemine koos veebimüügiga muudab võrreldavate poodide müügi kalkuleerimise keerukamaks.

Analüütikute sõnul võib see olla üks esimesi märke, et võrreldav müük kaob ära tänu eelkõige veebimüügi kasvule.

"Iga ettevõte määratleb võrreldavat müüki niikuinii omamoodi, mis muudab võrdlused üsna raskeks," kommenteeris Bloombergile Barclaysi analüütik Chris Chaviaras. "Sellegi poolest see veel kohe ära ei kao ja jääb paljude firmade jaoks endiselt tähtsaks.

Lisaks teatas H&M täna, et detsembris kasvas aastases võrdluses firma kogumüük 10%, lüües sellega SME Direkt küsitletud analüütikute 9,1% kasvuprognoosi. Exane BNP Paribas analüütikute sõnul viitab see number muutumata võrreldavale müügile. SME Direkt küsitletud analüütikud prognoosisid võrreldava müügi langust 0,7% jagu.

Detsembri lõpu seisuga oli firmal ühtekokku 3176 poodi, kasvades aastaga 367 võrra. H&M-il on plaan suurendada poodide arvu 10-15% aastas.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse, California

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara