Askembla lahkus Klick Eesti omanikeringist

Äriregistri andmeil on tänase seisuga lahkunud Klick Eesti omanikeringist Rootsi investeerimisfond Askembla ning asemele asunud Klicki juhtide ja väikeaktsionäride ettevõtted.

Askembla Growth Fundile kuulus 50 protsenti firmast, mille väärtus võis Äripäeva hinnangul olla 2,5 miljonit eurot. Klick Eesti omanikud on võrdselt Indrek Prants läbi ettevõtte Entacom OÜ, Sven Mansberg läbi ettevõtte Relaxor OÜ ja Armin Kõomägi läbi ettevõtte Trebicom OÜ. Neile lisandusid nüüd läbi firma Digi Invest Klick Eesti juhid Kaire Koik ja Marko Kalve. Digi Investis on osanikud ka Prants, Kõomägi ja Mansberg.

Digitoodete jaemüügiketi Klick Eesti väikeaktsionärid esitasid eelmise aasta viimasel päeval konkurentsiametile koondumise teate, mille kohaselt tahtsid nad investeerimisfondilt ära osta Klick Eesti osaluse.

"Mõned kuud oleme pidanud Askemblaga läbirääkimisi. Tähtis on see, et peame ära ootama, mida ütleb konkurentsiamet," jäi Klick Eesti üks aktsionäridest Armin Kõomägi jaanuari algul napisõnaliseks.

Mullu olid Kõomägi, Prants ja Mansberg nende hulgas, kes ostsid Askemblalt välja MyFitnessi ja Bauhofi. Seda tehingut rahastas SEB.

Äripäev kirjutas eelmise aasta alguses, et mitme tuntud Eesti ettevõtte osalus on müügis, sest aastaid tagasi ettevõttesse sisenenud investeerimisfondid hakkavad ettevõttest väljuma. Eelmise aasta jooksul väljuski Askembla järgmistest ettevõtetest: Eesti Eine, TD Baltic, MyFitness, Bauhof Group.

Askembla Asset Management AB asutaja ja juhatuse esimees Christoffer Kurpatow rääkis detsembris Äripäevale, et nad on aastate jooksul teinud Balti turule 25 investeeringut, peamiselt Eestisse. Fondid, mis Balti turule investeerisid olid Baltic PPP ja Askembla Growth Fund. Baltic PPP lõpetas oma tegevuse mõned aastad tagasi ja Askembla Growth Fund on ka nüüd suletud.

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara