Cityconi mullune käive kasvas 3,9%

Citycon kasvatas 2013. aastal käivet 3,9% 248,6 miljoni euroni ja teenis kasumit 93,1 miljonit eurot. Ettevõtte  renditulu kasvas 6,9 miljoni euro võrra ehk 4,2%. Kasum aktsia kohta kukkus 0,22 euroni, mis oli seotud teise kvartali finantskuludega.

„2013. aastal Citycon näitas, et isegi keerulises majanduskeskkonnas on võimalik kaubanduskeskustes aktiivse juhtimisega kasvatada sissetulekut,“ kommenteeris Cityconi juhatuse esimees Marcel Kokkeel. „Me suutsime ületada ambitsioonikat eesmärki, mis oli 2013. aastaks seatud – halduskulude vähendamine 5 miljoni euro võrra ning majanduslik täituvus on stabiilselt püsinud 95,7% juures.“

Kokkeeli sõnul on nende portfell veelgi paranenud. Näiteks mullu nad omandasid Stockholmis Kista Galleria, mis tugevdab nende positsiooni  ja turuosa Rootsi turul.

Citycon OY teenis neljandas kvartalis 62 miljonit eurot käivet ja renditulu vähenes 2 miljonit euro võrra ehk 4,5%. Renditulu vähenes tänu tegevuskulude suurendamisele. 

Mis puudutab Eestit, siis Kokkeeli sõnul on neljandas kvartalis rendihinnad püsinud stabiilsena ning on kasvanud aastast-aastasse ligikaudu 2%. Neljandas kvartalis investeeriti põhiliselt kontori ja tööstuse segmenti.

Eelmisel aastal oli ettevõtte jaoks Eestis kaks suurt projekti. Ettevõte investeeris Rocca al Maresse 5,3 miljonit ja Kristiine keskusesse 3,3 miljonit eurot. Septembris lõpetas ettevõte Rocca al Mare renoveerimisprojekti ning keskusesse tuli Eesti esimene H&M pood ja esimene Debenhamsi pood. Kristiine keskusesse tuli samuti H&M pood, selle renoveerimine viidi lõpuni aasta lõpus.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara