Amserv: eestlane eelistab uut

Amserv Auto juhatuse liikme Margus Nõmmiku hinnangul eelistab eestlane uut või vähe pruugitud autot, Leedus on aga kasutatud autode turg tugev.

Nõmmik märkis, et Eesti inimesel läheb veidi aega, et uus mudel vastu võtta, ent erinevalt lõunanaabritest eelistab eestlane uut või vähe pruugitud sõidukit.

„Leedus on kasutatud autode turg väga tugev, ka meie kasutatud autode kliendiks on Leedu suured autoplatsid. Eestlane eelistab uut ja vähe pruugitut, mille ta saab parema varustuse ja parema hinnaga,“ kommenteeris Nõmmik.

Alanud aasta kohta tõi ta välja uue tendentsi: nimelt on paljud suurettevõtted oma aasta juba ette planeerinud ja uute tellimuste arv on 20 protsenti Amservi eelarvest juba uute tellimustega täidetud. „See on täitsa uus tendents, et autopargi vahetust planeeritakse pikemalt ette. Ei ole emotsioonioste, tehakse selged kalkulatsioonid ja vahetatakse autopark välja,“ selgitas ta.

Nõmmik rääkis, et alanud aasta esimene kuu sarnaneb eelmise aasta jaanuariga ning väga suurt tõusu uueks aastaks ei ennustata. Küll aga märkis ta, et kõikide Amservi autoesinduste peale kokku oli müügikasv jaanuaris veidi üle 10 protsendi. Eestlase lemmiku Toyota müük kasvas 25 protsenti. Jaanuaris oli Toyota turuosa 16 protsenti, eelmisel aastal 10 protsenti.

Osale arutelus

  • Marta Jaakson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara