Krimelte ostis 75% Hispaania firmast

Ehitusmaterjalitootja, Eesti üks suuremaid eksportööre OÜ Krimelte omandas 75% Hispaania ettevõttest Olivé Qu?mica S.A, lootes suurt käibekasvu.

Tehinguga suureneb Krimelte emafirma Wolf Groupi käive umbes veerandi võrra. Vastavalt kokkuleppele müüjaga on osaluse hind konfidentsiaalne.

Wolf Groupi juhatuse esimehe ning osaniku Jaan Puusaagi sõnul seob neid Olivéga aastatepikkune koostöö. "Enamusosaluse omandamine on eelkõige strateegiline samm, mis aitab veelgi tugevdada ja mitmekesistada Wolf Groupi tooteportfelli ja ekspordigeograafiat," märkis ta pressiteates.

"Olivé liitumine Wolf Groupiga parandab meie logistilisi võimalusi Lõuna-Euroopas, Vahemere piirkonnas ning kogu hispaania- ja portugalikeelses majandusruumis," lisas Puusaag. "Samuti on raske ülehinnata Olivé Qu?mica 40aastast kogemust ja teadmistepagasit," sõnas ta.

Puusaagi kinnitusel on juba näha märke, mis näitavad, et piirkond on väljumas majanduskriisist, see aga annab kogu grupile soodsa stardiplatvormi regiooni turuvõimaluste paremaks ärakasutamiseks.

Wolf Groupi huvi on säilitada Olivé aastatega väljakujunenud traditsioone, arendades firmat ja tuntud tootebrändi edasi. Seetõttu jätkab Olivé Qu?mica Wolf Groupi iseseisva tütarfirmana ja olemasoleva juhtkonna all.

Liitumine Wolf Groupiga annab Olivé Qu?mica tegevdirektori Luis Olivé Palau sõnul ettevõttele võimaluse laiendada oma tooteportfelli ja müügiareaali Wolf Group toodete ja turgude näol.

Ta lisas, et tehinguga kaasnevad mitmed võimalused, mis aitavad tugevdada grupi liidripositsiooni hermeetikute ja liimide arendajana ja muutuda veelgi atraktiivsemaks partneriks oma klientidele üle maailma.

Olivé Qu?mica põhitegevusala on silikoonide, hermeetikute ja liimide arendamine ning tootmine. Tootevalik on lai ning hõlmab muuhulgas silikoone, akrüüle, polüuretaane, liime ja laia valikut tööriistu.

1974. aastal Barcelonas loodud Olivé Qu?mica näol on tegu pikkade traditsioonidega perefirmaga. Täna on Olivé kaubamärk tuntud ja tunnustatud mitte ainult Hispaanias, vaid kogu Lääne-Euroopas ning laiemalt hispaania- ja portugalikeelses majandusruumis.

Olivé Qu?mica ekspordigeograafia hõlmab sarnaselt Wolf Groupile enam kui 50 riiki. Ettevõtte tootmisüksused asuvad Barcelonas Hispaanias ja Lilles Prantsusmaal, müügiüksused Hispaanias, Portugalis, Prantsusmaal ja Suurbritannias. Barcelona tehases valmib enamus Olivé Qu?mica toodangust.

Kokku töötab Olivé grupis üle 85 inimese. Eelmisel aasta moodustas ettevõtete grupi müügikäive ligi 20 mln eurot.

Wolf Group koondab ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Grupi tehased asuvad nüüdsest Eestis, Hispaanias, Venemaal ja Brasiilias, müügiüksused Balti riikides, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias, Taanis, Kasahstanis, Hispaanias, Prantsusmaal, Portugalis ja Ühendkuningriigis.

Wolf Groupi ettevõtteis töötas eelmise aasta lõpu seisuga 270 inimest. Grupi mullune müügikäive ulatus 86 mln euroni.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara